Nieuwe details horrordag in huize Zahavi: overvallers ijzig kalm

10 mei 2021 – In een uitgebreide reconstructie zijn opnieuw schokkende details aan het licht gekomen over de dramatische zondagmiddag in het huis van Eran Zahavi. Terwijl de Israëlische spits met PSV onderweg was naar het uitduel met Willem II, werden de vrouw en kinderen van de aanvaller gegijzeld in hun woning in Buitenveldert. 

Nieuwe details horrordag in huize Zahavi: overvallers ijzig kalm

Verkleed als postbezorgers kwamen de criminelen het huis van Zahavi binnen, waar zij alle tijd namen voor de overval. Eerder lekte al uit dat de haren van Zahavi's vrouw zouden zijn afgeknipt. Dat wordt bevestigd door De Telegraaf Shay Zahavi opent zondagmiddag de deur voor de bezorgers, die direct naar binnenstormen en de voetbalvrouw in de villa overmeesteren.

Lees ook: Zahavi en vrouw reageren op gewapende overval

Kort nadat de vrouw en kinderen met tape zijn vastgezet, eisen de overvallers geld. Omdat Shay Zahavi dat niet direct geeft, wordt er een stuk haar afgeknipt. "Een inbreker slaat zijn slag binnen een paar minuten omdat hij bang is te worden ontdekt", zegt een bron tegen de krant. Op de voordeur hing een bordje met de naam van de spits, waardoor de overvallers wisten waar hij woonde.

Zahavi besloot direct na het telefoontje van het thuisfront richting Amsterdam te rijden en het uitduel met Willem II te laten schieten. Zijn ploeggenoten gaven na afloop van de gewonnen wedstrijd aan onder de indruk te zijn geweest van de heftige gebeurtenissen. PSV gaat deze week met de spits om de tafel om te praten over het restant van het seizoen. De Eindhovenaren laten de keuze aan Zahavi zelf of hij nog in actie wil komen.

PSV

gerelateerd