Doek valt voor Tete: pijnlijk einde aan bizar seizoen

10 mei 2021 – Fulham is een jaar na de promotie naar de Premier League weer gedegradeerd. De Londenaren, waar Kenny Tete een basisplaats had, kunnen het vege lijf met nog drie speelronden te gaan niet meer redden. Na de 0-2 nederlaag tegen Burnley bedraagt de achterstand op de veilige nummer zeventien Southampton tien punten.

Doek valt voor Tete: pijnlijk einde aan bizar seizoen

Tsja, de knop zal snel moeten worden omgezet door Kenny Tete. De rechtsback, bezig aan een ultiem rollercoaster-seizoen, zal zich de komende weken van zijn beste kant moeten laten zien. Tete zat tijdens de vorige interlandperiode namelijk bij de selectie van het Nederlands elftal en is een van de voornaamste kandidaten om tijdens het EK van komende zomer de rol als rechtsback te bekleden.

Tegen het Burnley van bankzitter Erik Pieters kon Tete niet voorkomen dat Fulham een fatale 0-2 nederlaag leed. Ashley Westwood en Chris Wood bezegelden al voor rust het lot van Fulham, dat zich vorig jaar via de play-offs  verzekerde van een terugkeer op het hoogste niveau. Ook het vorige verblijf van Fulham in de Premier League duurde slechts één seizoen.

Eerder degradeerden ook West Bromwich Albion en hekkensluiter Sheffield United naar de Championship. Norwich City en Watford verzekerden zich vorige maand van een Premier League-ticket. Met de huidige klassering strijden Brentford, Swansea City, Barnsley en Bournemouth in de play-offs om de felbegeerde derde plaats.

Premier League

gerelateerd