Vervroegd einde seizoen optie voor 'getraumatiseerde' Zahavi

10 mei 2021 – PSV en Eran Zahavi zijn om de tafel gegaan om over de slotweken van het seizoen te spreken. Het gezin van de spits werd afgelopen weekend slachtoffer van een brute overval, waarbij de vrouw en kinderen van Zahavi werden vastgebonden. De Eindhovenaren willen de aanvaller de mogelijkheid bieden om eerder dan gepland op vakantie te gaan.

Vervroegd einde seizoen optie voor 'getraumatiseerde' Zahavi

Dat bevestigt algemeen directeur Toon Gerbrands in gesprek met De Telegraaf. Technisch directeur John de Jong en teammanager Bas Roorda zijn maandagmiddag in de auto naar Buitenveldert gestapt om met Zahavi te praten. De club toont begrip voor iedere keuze van Zahavi, die ook twee speelronden voor het einde alvast op vakantie kan gaan.

"We willen vooral heel goed luisteren naar hoe Eran, zijn vrouw en kinderen in deze situatie zitten", aldus Gerbrands in gesprek met de krant. "Die vraag staat centraal. We spelen deze week nog twee competitiewedstrijden, maar het gaat erom wat nu wijsheid is voor het gezin. We overleggen met hem hoe hij zelf deze laatste competitieweek ziet."

Gerbrands spreekt over een 'verschrikkelijk traumatische ervaring. "Bij het gezin Zahavi kunnen we onszelf alleen al de vraag stellen of zij nog in dat huis willen blijven wonen. Maar ik zou vanuit mijn eigen beleving ook kunnen begrijpen dat er bij de familie van de spelersgroep behoefte is aan voorlichting, bijvoorbeeld over veiligheidszaken."

PSV

gerelateerd