Pérez breekt lans voor Babel: "Volstrekt belachelijk"

10 mei 2021 – Kenneth Pérez snapt niet waarom de selectieplek van Ryan Babel in het Nederlands elftal tot discussie leidt. De 34-jarige aanvaller is dit seizoen geen vaste waarde in de basisformatie van Galatasaray, maar behoort tot de vaste kern van Oranje. Volgens de Deense analyticus is dat volledig terecht.

Pérez breekt lans voor Babel: "Volstrekt belachelijk"

Pérez steunt de beslissing van Frank de Boer. "Ik denk dat ik een van de weinige mensen ben die het volstrekt belachelijk vinden dat Babel geen recht zou hebben op een plek in het Nederlands elftal", stelde de voormalig middenvelder van onder meer Ajax en FC Twente in ESPN-praatprogramma Voetbalpraat. "Hoezo zou hij daar geen recht op hebben?"

Pérez constateert dat de concurrentie vrij mager is. "Waarom zou hij er ten opzichte van al die andere buitenspelers die niet of nauwelijks spelen bij hun club geen recht op hebben? En waarom is hij altijd degene waar mensen van zeggen 'oh, als je hem meeneemt kan je iedereen meenemen'? Dat vind ik eigenlijk een heel bijzondere uitspraak."

Bondscoach Frank de Boer is gecharmeerd van Babel, die volgens hem alles laat wijken om deel te nemen aan het EK. Dit weekend werd geopperd om Arjen Robben mee te nemen naar de eindronde. De aanvaller van FC Groningen gaf na zijn heldenrol tegen FC Emmen (0-4) aan open te staan voor deelname, maar bondscoach De Boer geeft voorlopig nog anderen de voorkeur.

Oranje

gerelateerd