John had zich rentree in de Eredivisie anders voorgesteld

11 mei 2021 – Ola John had zich wat anders voorgesteld van zijn rentree in de Eredivisie. Met het einde van het seizoen in zicht staat de 28-jarige aanvaller van RKC Waalwijk op slechts twee doelpunten en twee assists. Inmiddels is John zelfs geen basisspeler meer bij de club die strijd tegen degradatie.

John had zich rentree in de Eredivisie anders voorgesteld

John hoopte in Waalwijk zijn loopbaan nieuw leven in te blazen, maar zijn oude niveau heeft hij het afgelopen jaar niet aangetikt. "Na mijn eerste goal tegen Feyenoord had ik gehoopt dat ik kon doorpakken, maar ik raakte geblesseerd en vlak na mijn rentree weer. Maar in alle wedstrijden die ik wel speelde, had ik veel belangrijker moeten zijn voor het team", geeft hij eerlijk toe in het Brabants Dagblad.

Fred Grim maakt de laatste weken andere keuzes in de aanval, waardoor John buiten de basis valt. Zo vormden afgelopen zaterdag tegen VVV-Venlo (3-3) Thijs Oosting, Cyril Ngonge en Sylla Sow de aanval van RKC. "Het is uiteindelijk zo gelopen en het gaat nu niet om mij. Het belangrijkste is dat de club zich handhaaft", toont John zich een teamspeler.

John treft donderdag zijn oude club FC Twente, waar hij tien jaar geleden doorbrak. Thuis won RKC, mede door twee assists van het gevallen talent, met 2-0. Wordt er weer gewonnen van de club uit Enschede, dan doen de Waalwijkers uitstekende zaken. "We zijn oud genoeg om te weten: als we winnen, zijn we veilig. We weten wat ons te doen staat. En hopelijk kan ik van waarde zijn."

Eredivisie

gerelateerd