Gewilde Sulemana reageert op belangstelling van Ajax

11 mei 2021 – Kamaldeen Sulemana staat niet onwelwillend tegenover een transfer naar Ajax. De Ghanese aanvaller van FC Nordsjaelland werd maandagavond in de Deense kraker tegen FC Kopenhagen bekeken door directeur voetbalzaken Marc Overmars en hoofdscout Henk Veldmate. Na afloop gaf Sulemana toe dat hij al wist dat een Amsterdamse delegatie voor hem op de tribune zou zitten.

Gewilde Sulemana reageert op belangstelling van Ajax

"Ik ben klaar voor verandering en zie mezelf wel bij alle grote clubs spelen", vertelde Sulemana, die in de Deense kraker het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam, na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen Ekstra Bladet. "Ik sta open voor alle competities, in het bijzonder de vijf grootste, maar grote clubs buiten de topcompetities zijn ook interessant."

Ajax was een van de clubs die maandag voor Sulemana op de tribune zat. "Het is een goede club", reageert de Ghanees. "Ik wist al een week dat hij (Overmars, red.) zou komen, maar dat had geen invloed op mijn prestatie. Hij heeft me al veel wedstrijden zien spelen, dus ik denk niet dat deze wedstrijd iets aan zijn beeld verandert. Ik heb me gewoon op mijn spel geconcentreerd."

Jan Laursen, verantwoordelijk voor het technische beleid bij Nordsjaelland, geeft tegenover dezelfde krant aan dat de Deense club een goede relatie met Ajax onderhoudt. "Zij weten, net als wij, waar de goede jonge spelers te vinden zijn. Hij was er ook op de training", bevestigt Laursen de berichtgeving van De Telegraaf.

Dat Sulemana in de belangstelling van clubs als Ajax, Manchester United, Bayer Leverkusen en Club Brugge staat, verbaast Laursen niet. "Iedereen die iets over jonge spelers weet, kan zien dat hij buitengewoon is. Enkele grote clubs volgen hem al langere tijd."

Ajax

gerelateerd