Zahavi-zaak: "Clubs en management doen nu echt nog te weinig"

11 mei 2021 – De overval op de woning van Eran Zahavi geeft stof tot nadenken. Moeten profvoetballers die actief zijn in Nederland beter beschermd worden? Bertus Holkema vindt van wel. Hij is van mening dat clubs en de spelersmakelaardij hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Zahavi-zaak: "Clubs en management doen nu echt nog te weinig"

Het gezin van Zahavi werd afgelopen weekend slachtoffer van een overval. Terwijl de Israëlische aanvaller van PSV met zijn teamgenoten onderweg was naar Tilburg voor de wedstrijd tegen Willem II, sloegen de overvallers toe. De Telegraaf onthulde maandag schokkende details van de brute overval.

Holkema, oud-doelman van onder meer SC Cambuur en als adviseur actief voor First Line Security, vertelt in het Algemeen Dagblad dat er veel scherper gekeken moet worden naar de veiligheid van voetballers. "Clubs moeten echt in samenspraak met de politie gaan uitzoeken hoe ze dit kunnen tegengaan. Daarbij moeten managementkantoren in gesprek gaan met particuliere beveiligingsbedrijven. Ze doen nu echt nog veel te weinig."

Zo stelt Holkema voor dat er protocollen voor simpele zaken moeten komen. "Niet opendoen voor een pakketje, bijvoorbeeld. Er zijn zo veel voorbeelden van inbraken en overvallen bij spelers, nog veel meer dan nu bekend is. Veel eindigt in de doofpot. Clubs willen dan niet dat het naar buiten komt."

Niet alle inbraken kunnen worden voorkomen, maar aan de preventieve kant kan er nog wel veel worden gedaan. "En dat moet wel, want anders gaan straks ook de kruimeldieven denken dat er op deze manier wat te halen valt. En die kunnen zomaar schieten of steken als ze in paniek raken."

PSV

gerelateerd