Wordt de Champions League-finale in Portugal gespeeld?

11 mei 2021 – Het is nog maar de vraag of de finale van de Champions League in Istanboel kan worden gespeeld. Groot-Brittannië heef Turkije op de zogenaamde rode lijst gezet, waardoor de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City mogelijk verplaatst wordt. In Engeland houdt men er rekening mee dat de finale in Portugal wordt gespeeld.

Wordt de Champions League-finale in Portugal gespeeld?

Hoewel een woordvoerder van de UEFA vorige week nog benadrukte dat het verplaatsen van de finale niet aan de orde is, moet men daar inmiddels sterk rekening mee houden. Turkije kampt met zeer hoge besmettingcijfers, zit in een strenge lockdown en is door het Verenigd Koninkrijk op de zogenaamde rode lijst gezet.

In Engeland deed afgelopen weekend het gerucht de ronde de Champions League-finale naar het Londense Wembley verplaatst wordt. Er zijn echter nog wel wat knelpunten, zo is maandag gebleken tijdens een gesprek tussen de Britse regering en de UEFA. Met name de vrijstellingen van de quarantaineregels voor de buitenlandse bezoekers vormen een obstakel.

Mochten de knelpunten onoverkomelijk zijn, dan wordt de Champions League-finale tussen Chelsea en Manchester City mogelijk in Portugal gespeeld, zo berichten Britse media. Het land is op de zogenaamde groene lijst gezet, waardoor reizigers bij terugkeer niet in quarantaine hoeven. De verwachting is dat er deze dinsdag een knoop wordt doorgehakt wat betreft het verplaatsen van de finale.

UEFA Champions League

gerelateerd