De Graafschap gaat voor promotie, belangrijk duel Atlético

12 mei 2021, 07:00   Bijgewerkt: 11 mei 2021, 23:06

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 12 mei.

Wedstrijden

De Graafschap - Helmond Sport (20.00 uur)

Het moet vanavond gebeuren voor De Graafschap. Wordt er gewonnen van Helmond Sport, dan is het promotieticket binnen. Bij puntenverlies ziet het slecht uit voor de club uit Doetinchem. Go Ahead Eagles en Almere City FC volgen namelijk op twee punten en hebben een beter doelsaldo. Welke club promoveert in navolging van SC Cambuur naar de Eredivisie?

Sassuolo - Juventus (20.45 uur)

Een seizoen waarin Juventus geen kampioen wordt is een mislukt seizoen. Het mislopen van Champions League-voetbal zou een regelrechte ramp zijn voor de club van Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt. Met nog slechts drie wedstrijden te gaan, staat Juventus niet op een Champions League-plek. Worden er vanavond weer punten verspeeld, dan moet Andrea Pirlo zich grote zorgen maken.

Chelsea - Arsenal (21.15 uur)

Arsenal heeft nog een kleine kans om zich te plaatsen voor Europees voetbal. Daarvoor dient de ploeg van trainer Mikel Arteta nog wel een hoop punten te pakken. Eigenlijk moeten de laatste drie wedstrijden van het seizoen gewoon gewonnen worden. Te beginnen vanavond met de lastige uitwedstrijd tegen stadsgenoot Chelsea, dat met het hoofd al een beetje bij de FA Cup- en Champions League-finale zit.

Atlético Madrid - Real Sociedad (22.00)

Nog drie keer winnen en Atlético Madrid is kampioen van Spanje. Op papier speelt de ploeg van trainer Diego Simeone vanavond de lastigste van de drie wedstrijden. Real Sociedad staat vijfde en moet waarschijnlijk nog wat punten pakken om die plek vast te houden. Komend weekend speelt Atlético tegen Osasuna, in de laatste speelronde is Real Valladolid de tegenstander.

Voetbal op tv

18.00 uur: Schalke 04 - Hertha BSC, ESPN 4 - live verslag van het Bundesliga-duel

19.00 uur: Sevilla - Valencia, Ziggo Sport - live verslag van het La Liga-duel

20.00 uur: De Graafschap - Helmond Sport, ESPN 2 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Almere City FC - Jong PSV, ESPN 4 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Excelsior - Go Ahead Eagles, ESPN 3 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: SC Cambuur - NAC Breda, ESPN 6 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.45 uur: Sassuolo - Juventus, Ziggo Voetbal - live verslag van het Serie A-duel

21.15 uur: Chelsea - Arsenal, Ziggo Sport - live verslag van het Premier League-duel

22.00 uur: Atlético Madrid - Real Sociedad, Ziggo Sport - live verslag van het La Liga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen