'Nieuwe versoepelingen: trainen in teamverband weer toegestaan'

11 mei 2021, 13:33

Het kabinet maakt vanavond tijdens een persconferentie bekend welke coronamaatregelen worden versoepeld. Er lijkt goed nieuws op komst voor het amateurvoetbal. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge gaan volgens het Algemeen Dagblad bekendmaken dat buitensporten in teamverband weer wordt toegestaan.

De leeftijdsgrens voor buitensport in teamverband werd begin maart opgerekt van 18 naar 27 jaar. Op dit moment kunnen sporters boven die leeftijd alleen in groepen van maximaal vier personen trainen. Binnenkort kunnen jongere en oudere teamgenoten wel weer met elkaar trainen, daar de sportmogelijkheden naar het zich laat aanzien worden verruimd.

De KNVB maakte vorige week bekend de stekker uit de Regiocup te trekken. Omdat volwassenen van 27 jaar en ouder tot in elk geval 18 mei niet per team mogen trainen, is het door tijdgebrek niet meer haalbaar. Nu er binnenkort weer in teamverband getraind mag worden, kunnen teams beginnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Naar verwachting maakt het kabinet dinsdagavond ook bekend dat binnensportlocaties zoals sportscholen weer de deuren mogen openen, terrassen van 's ochtends vroeg tot 20.00 uur 's avonds open kunnen en onder meer theaters in buitenlucht, attractieparken en dierentuinen weer open mogen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen