Buffon (43) verlaat Juventus en sluit een nieuw avontuur niet uit

11 mei 2021, 14:05

Gianluigi Buffon is bezig aan zijn laatste weken in dienst van Juventus. De 43-jarige doelman beschikt over een aflopend contract en maakt dinsdag bekend dat hij na dit seizoen de deur in Turijn achter zich dichttrekt. Het is nog maar de vraag wat Buffon nu gaat doen.

"Deze prachtige en zeer lange periode bij Juventus is na dit seizoen voorbij. We hebben het einde van een tijdperk bereikt", laat Buffon in een interview met beIN Sports weten. De Italiaanse doelman speelde tussen 2001 en 2018 voor Juventus en keerde een jaar later na een Frans avontuur bij Paris Saint-Germain terug bij de Italiaanse club.

Sinds zijn terugkeer is Buffon niet meer de eerste doelman van Juventus. Toch stond de 175-voudig Italiaans international de afgelopen twee seizoenen nog 27 wedstrijden onder de lat bij de Oude Dame. Daar Wojciech Szczesny in de competitie de eerste doelman is, wordt de finale van de Coppa Italia tegen Atalanta op 19 mei waarschijnlijk het laatste kunststukje voor Buffon bij Juventus.

Wat Buffon hierna gaat doen, is nog niet bekend. Een laatste avontuurtje behoort tot de mogelijkheden, maar stoppen ook. "Of ik stop met spelen, maar ik hou er ook rekening mee dat ik een uitdaging vind die mij motiveert om door te gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen