AZ hoopt op Robben: "Daar wil je toch altijd tegen spelen?"

11 mei 2021 – Gezien zijn krachtsinspanning tegen FC Emmen (0-4) is de kans groot dat Arjen Robben er donderdag tegen AZ niet bij is. De Alkmaarders hopen echter wel dat de routinier donderdag op het veld zal staan in Groningen, omdat de ploeg zich volgens Pascal Jansen graag met de allerbesten wil meten.

AZ hoopt op Robben: "Daar wil je toch altijd tegen spelen?"

Uiteraard heeft Jansen meegekregen dat Robben zondag tegen Emmen in de basis stond en twee assists gaf. De coach van AZ kon daar wel van genieten. "Want hij is zo'n beetje het beste wat Nederland ooit heeft voortgebracht. Daar wil je toch altijd tegen spelen?", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Als je daar niet van kan genieten ben je geen liefhebber."

Jansen zag dat de 37-jarige routinier ouderwets bezig was. "De spelvreugde droop er vanaf. Een mooie uitdaging dan spelen tegen hem is niet denkbaar. Dat is een gevecht dat je wil aangaan als profvoetballer." Als Robben wel meedoet, is de kans groot dat hij te maken krijgt met Owen Wijndal. "Owen kennende hoopt hij ook dat hij tegen Robben mag spelen. Hij is wel iemand die houdt van uitdagingen. In de wedstrijdvoorbereiding heb ik rekening gehouden met een Groningen zonder en met Robben."

Robben is niet het enige twijfelgeval voor de ontmoeting van donderdag. Aan AZ-zijde zijn Teun Koopmeiners en Dani de Wit door corona nog onzeker. Ramon Leeuwin (schorsing) en Timo Letschert (enkelblessure) zijn er sowieso niet bij. De kans is daarom groot dat Jordy Clasie centraal achterin gaat spelen.

Het is nog afwachten voor Jansen over welke spelers hij kan beschikken. Teun Koopmeiners en Dani de Wit kampen met een coronabesmetting. Vanmorgen zijn ze net als de rest van de selectie getest. Vanmiddag volgt de uitslag. Het zou voor AZ een meevaller zijn als ze over het tweetal kunnen beschikken want ook Ramon Leeuwin (geschorst) en Timo Letschert (verstuikte enkel) zijn er niet bij. Middenvelder Jordy Clasie blijft dan de enige optie achterin als centrale verdediger. Het is nog de vraag of Myron Boadu genoeg is hersteld van zijn knieblessure.

Eredivisie

gerelateerd