Druk bij De Graafschap: "Wij gaan tegen Helmond promoveren"

11 mei 2021, 18:28

De eerste kans op promotie werd afgelopen weekend gemist door De Graafschap, dat niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Jong Ajax. Zodoende zit de druk er vol op als woensdag de wedstrijd tegen Helmond Sport wordt gespeeld. Bij winst is De Graafschap zeker van promotie. Mike Snoei heeft alle vertrouwen in een goede afloop.

Aderlating is wel dat verdediger Toine van Huizen (schorsing) en Danny Verbeek (corona) er niet bij zijn. "Vooral ook heel treurig voor die gasten zelf. Toine heeft alle wedstrijden dit seizoen gespeeld en mist nu uitgerekend dit duel. Danny is een heel belangrijke speler binnen de groep, een leiderstype", zegt Snoei tegen De Gelderlander. "Iemand die weet hoe zulke wedstrijden gespeeld moeten worden. Maar hij zit nu ziek thuis, voelt zich heel beroerd. Wij proberen hem op afstand zoveel mogelijk bij de wedstrijd te betrekken en moeten ook voor hem een stapje harder lopen."

Ondanks de absentie van dat duo is het gevoel goed, zegt Snoei. "Het vertrouwen is heel groot. Wij gaan tegen Helmond promoveren", stelt de coach. "De domper van afgelopen vrijdag is snel verwerkt. Ik merkte zaterdag alweer dat iedereen enorm naar woensdag uitkeek." Het strijdplan tegen Helmond, dat nergens meer voor speelt, is duidelijk volgens de coach van de nummer twee.

"Wij willen met heel veel overtuiging beginnen", aldus Snoei. "Die strijdwijze gaan we geen 90 minuten volhouden, dus dat moeten we goed doceren. We zullen dat in grote delen van zowel de eerste als tweede helft moeten laten zien. Maar we moeten wel opletten dat we de boel achterin niet helemaal opengooien. Dan kan Helmond heel gevaarlijk worden in de counter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen