Volwassenen mogen weer trainen, KNVB cynisch

11 mei 2021 – Zoals verwacht hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdag op de coronapersconferentie versoepelingen aangekondigd, al is dat wel met enige slag om de arm. Als de situatie zich komende week goed gaat ontvouwen, mag er vanaf volgende week weer iets meer.

Volwassenen mogen weer trainen, KNVB cynisch

Dat is ook voor het voetbal goed nieuws. Op dit moment mogen teams alleen trainen met spelers die jonger zijn dan 27 jaar. Die grens wordt vanaf volgende week weggehaald, waardoor alle amateurvoetballers weer het veld op mogen om met hun team te trainen. Spelers die 27 of ouder zijn, moeten in tegenstelling tot de jonge spelers wel anderhalve meter afstand houden. Ook de kleedkamers blijven dicht. Ondanks dat is de ontwikkeling positief voor vele amateurvoetballers die sinds maart niet meer met het team op het veld konden staan.

Voorwaarde is wel dat de cijfers over het aantal ziekenhuisopnames de versoepelingen toestaan. "Wel of niet versoepelen hangt niet van een procent meer of minder af. Als de richting goed is, maar nog geen 20 procent, dan durven we de stap aan", sprak Rutte dinsdagavond. Ook voor sportholen en zwembaden is er weer meer mogelijk vanaf volgende week. Komende maandag wordt de knoop doorgehakt. Lijkt de situatie dan goed, dan gaan de versoepelingen per woensdag in.

De KNVB maakte vorige week bekend de stekker uit de Regiocup te trekken. Omdat volwassenen van 27 jaar en ouder tot in elk geval 18 mei niet per team mogen trainen, is het door tijdgebrek niet meer haalbaar. Nu er binnenkort weer in teamverband getraind mag worden, kunnen teams beginnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Overigens denkt de KNVB het zijne van de versoepelingen (zie tweet hieronder). De bond baalt ook van het feit dat er nog geen wedstrijden mogen worden gespeeld.

Eredivisie