Dordrecht haalt Turkse investeerder in huis en wil naar Eredivisie

11 mei 2021 – FC Dordrecht gaat in zee met Baris Hocaoglu, die in Turkije een grote investeringsmaatschappij heeft. Door de handen ineen te slaan met die partij, zal het spelersbudget van Dordrecht een flinke boost gaan krijgen. Volgens algemeen directeur Hans de Zeeuw zal het budget worden opgeschroefd richting één miljoen euro.

Dordrecht haalt Turkse investeerder in huis en wil naar Eredivisie

De Zeeuw zegt dat hij maanden heeft gesproken met Hocaoglu. "Ik heb het gevoel dat hij de juiste partij is", zegt De Zeeuw tegen RTV Rijnmond. Hiermee is de zoektocht van de laagvlieger uit de Eerste Divisie eindelijk voltooid. Lange tijd zocht de club naar een investeerder en die is nu dus eindelijk gevonden door Dordrecht. Er waren uiteindelijk twee serieuze partijen over en toen is de keuze van Dordrecht op Hocaoglu gevallen.

Hij krijgt een minderheidsaandeel van 24,9 procent in handen. Omdat het een minderheidsaandeel is, hoeft de KNVB zijn goedkeuring niet te geven. Dat is pas het geval bij 25 procent of meer. De KNVB zal desondanks wel worden ingelicht door Dordrecht, zegt De Zeeuw. Hocaoglu is nog niet in Nederland geweest, maar De Zeeuw heeft wel in Turkije met hem gesproken.

De Turk heeft als doel om Dordrecht naar de Eredivisie te loodsen. "Maar hij is geen man die zegt dat we bijvoorbeeld over twee jaar al in de eredivisie moeten zitten of over vijf jaar in de Champions League moeten spelen", legt De Zeeuw uit. "Hij is daar genuanceerd in. We moeten stap voor stap alles uitbouwen."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd