Van de Beek verliest met United: Man City is kampioen

11 mei 2021 – Het zat er al even aan te komen en is nu officieel: Manchester City heeft dit seizoen de Premier League gewonnen. De blauwe formatie had voor vandaag een voorsprong van tien punten op Manchester United. Bij een remise of zege op Leicester City was de titel nog niet zeker voor Manchester City, maar door de 1-2 nederlaag is de titel dat nu wel.

Van de Beek verliest met United: Man City is kampioen

Manchester City had dinsdag mogelijk al enigszins rekening gehouden met een misstap van Man United, omdat de nummer twee van de competitie bezig is aan een moordende reeks met wedstrijden. De ploeg won zondag nog van Aston Villa, speelde vandaag dus tegen Leicester City en speelt donderdag alweer tegen Liverpool.

Trainer Ole Gunnar Solksjaer kon dan ook weinig anders dan zijn team op veel plekken wijzigen. Dat deed de Noorse trainer dan ook naar hartenlust. Donny van de Beek mocht in de basis starten en Mason Greenwood was de enige basisklant die afgelopen zondag ook in het basisteam stond. De Engelse aanvaller deed van zich spreken door na een kwartier te scoren. Hij trok de stand op dat moment gelijk, nadat Luke Thomas de bezoekers vijf minuten daarvoor op voorsprong had gezet. Een mooi moment voor hem, aangezien hij zijn basisdebuut beleefde.

Leicester City was eigenijk de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar had moeite om de pot over de streep te trekken. Pas halverwege de tweede helft zorgde de Turkse verdediger Caglar Soyuncu met een rake en harde kopstoot voor de 1-2. Manchester United kreeg het niet meer voor elkaar om die achterstand van het bord te krijgen, waardoor Leicester City steviger in de topvier staat en Manchester City nu voor de vijfde keer officieel kampioen van Engeland is. Ook een mooie opsteker dus voor Nathan Aké.

Ook weer een prijs dus voor Pep Guardiola, die dit seizoen ook al de League Cup won. Daarnaast is er ook nog de kans op het winnen van de Champions League. Eind mei wacht voor The Citizens de finale tegen Chelsea. He

Premier League

gerelateerd