VVV-keeper Van Crooij over de 0-13: "Het was wel een klap"

11 mei 2021 – Donderdag staan Ajax en VVV-Venlo tegenover elkaar en dus gaan de gedachten direct terug naar de wedstrijd in Venlo eerder dit seizoen. Toen werd VVV met 0-13 van het veld geveegd door de Amsterdammers. Keeper Delano van Crooij kijkt erop terug en kijkt vooruit naar het duel in Amsterdam.

VVV-keeper Van Crooij over de 0-13: "Het was wel een klap"

De doelman stond tijdens de 0-13 op doel bij VVV en beleefde toen de ergste avond uit zijn loopbaan. "Daar denk je nog wel eens aan terug, want zoiets gebeurt je niet dagelijks. Het was wel een klap", zegt hij tegen De Telegraaf. "Na die wedstrijd moet niemand iets tegen je zeggen. Je bent vol ongeloof en je wil je even voor alles afsluiten en het in je eentje verwerken. Ook in de jeugd had ik nog nooit zo'n uitslag meegemaakt. Maar het is niet zo, dat binnen de club mij die nederlaag is toegeschreven. Het was gewoon collectief niet goed. Ajax had 41 doelpogingen en 23 schoten op doel. Ik verrichtte nog tien reddingen. Tot ADO-PSV was ik zelfs de keeper met de meeste reddingen in een wedstrijd dit seizoen. Als ik er zes, zeven ballen meer uit had gehouden, was ik de held geweest. Nu was het balen."

Hoe kun je je herstellen na zo'n dreun? "Ik denk wel, dat ik het goed verwerkt heb", stelt Van Crooji. "Je moet gewoon door. Ik heb dit seizoen zeven wedstrijden gekeept. Met mij op doel hebben we een punt gepakt bij AZ en in het bekertoernooi heb ik tot de halve finale gekeept en mijn bijdrage geleverd aan het bekersucces. Het is heel jammer van die 0-13, maar wat die andere wedstrijden betreft, kan ik niet zeggen, dat ik het slecht gedaan heb."

VVV verloor twaalf duels op rij, maar herpakte zich afgelopen weekend enigszins met een remise tegen RKC Waalwijk. Van Crooij hoopt en denkt dat het donderdag in Amsterdam anders gaat verlopen. "De situatie is wel anders. Ajax is al kampioen en sommige spelers zullen rust krijgen. Maar het is ook zo, dat de B- of C-keus van Ajax allemaal jongens zijn, die bij ons sowieso basisspeler zouden zijn. Het zou geweldig zijn als we ons kunnen revancheren door iets te pakken tegen Ajax. Dat zou ons geweldig helpen. Wat we hopen, is dat we op de laatste speeldag thuis tegen FC Emmen nog kunnen strijden voor het Eredivisieschap."

Eredivisie

gerelateerd