Koeman realistisch: "Begrijp de vragen over mijn positie"

12 mei 2021, 07:44   Bijgewerkt: 12 mei 2021, 08:32

In de weken van de waarheid is FC Barcelona afgehaakt om de landstitel in Spanje. De Catalanen moesten zelf drie keer winnen om nog kans te maken, maar maakten dinsdag bij Levante met een 3-3 gelijkspel direct een lelijke misstap. Ronald Koeman beseft dat de titel nu heel lastig wordt en voelt dat zijn eigen positie onder druk staat.

"Trainers staan altijd ter discussie", zei Koeman tegen Marca. "En ik snap dat, na deze tweede helft, er ook over mijn positie vragen bestaan." Koeman doelde op het feit dat Barcelona na een uur spelen uit het niets een 0-2 voorsprong weggaf: 2-2. "We zijn teleurgesteld en vragen ons af wat er is gebeurd. We moeten verder en ons voorbereiden op volgend seizoen."

De trainer weet dat er door de misstap, en ook al het matige spel tegen Atlético Madrid (0-0) van afgelopen weekend, naar hem gekeken zal worden. "Als trainer ben je altijd verantwoordelijk. In de rust spraken we over hoe het verdedigend beter kon en we zeiden dat de intensiteit niet moest dalen. Het zag er goed uit, we hadden een 0-2 voorsprong te pakken. Dan verwacht je niet dat je uiteindelijk met 3-3 gelijkspeelt."

Barcelona heeft nu 76 punten, één meer dan Real Madrid en één minder dan Atlético. Die ploegen komen echter nog drie keer in actie, waardoor het er nu inktzwart uitziet voor Barcelona. "Het doel was om drie duels op rij te winnen en te hopen op puntenverlies van de concurrenten. Dat wordt nu heel moeilijk. Het is heel teleurstellend en moeilijk te begrijpen wat er gebeurd is. Het is heel lastig om dit te verklaren."

Overigens zal Frenkie de Jong er niet bij zijn in de komende wedstrijd tegen Celta de Vigo. De middenvelder liep een gele kaart op die hij niet kon hebben.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen