Wijndal: "Ik denk dat ik beter ben dan Tagliafico en Max"

12 mei 2021 – Met Nicolás Tagliafico heeft Ajax momenteel een goede linksback onder contract staan. Een vertrek van de Argentijn is deze zomer niet ondenkbaar en als hij vertrekt, lijkt de kans groot dat Ajax bij Owen Wijndal van AZ uitkomt. De international werd door Marc Overmars al als een goede speler bestempeld.

Wijndal: "Ik denk dat ik beter ben dan Tagliafico en Max"

Die woorden zijn ook bij de verdediger opgemerkt. Afgelopen weekend werd de verdediger bij ESPN ook al geconfronteerd met de mooie woorden van de Ajax-directeur en toen kon hij een glimlach niet onderdrukken. Zou hij het zien zitten om naar Ajax te gaan? "Pffff, lekkere vraag dit. Wanneer iemand als Marc Overmars zegt dat je een goede speler bent, dan is dat bijzonder", zegt hij tegen Voetbal International. "Maar ik heb er verder niet over nagedacht. Ik focus me nu op het hoogst haalbare met AZ en hopelijk op het komende EK. Veel meer kan ik er niet over zeggen. Ik heb het niet allemaal in eigen hand en ben op mijn plek bij AZ. Ik ben in ieder geval blij dat mensen zien hoe ik me ontwikkel."

Wijndal gaat tevens in op de stelling 'Ik ben de beste linksback van Nederland' en zegt dat hij het daar mee eens is. "Dat is mijn mening en ik vind dat ik dat moet kunnen zeggen. Dan reken ik Daley Blind niet mee, omdat hij bij Ajax normaal gesproken centraal speelt. Nicolás Tagliafico en Philipp Max zijn natuurlijk ook prima backs, maar ik denk dat ik net iets beter ben. Halverwege vorig seizoen heb ik een niveau bereikt waardoor ik in beeld kwam bij het Nederlands elftal."

De verdediger is ook van mening dat AZ tweede moet worden in de Eredivisie. De Alkmaarders staan derde, met een punt minder dan PSV. "Ajax is de terechte kampioen. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Maar wij horen dit seizoen op de tweede plaats te eindigen. Want na Ajax hebben wij de beste ploeg van Nederland. We hebben PSV en Feyenoord niet voor niets allebei twee keer verslagen. In de laatste week van de competitie moeten we zorgen dat we ook op de ranglijst de tweede ploeg van Nederland zijn."

Eredivisie

gerelateerd