Silva vertelt hoe hij Richarlison voor de neus van Ajax wegkaapte

12 mei 2021 – Ajax was in de zomer van 2017 dicht bij de komst van Richarlison. Op het laatste moment kaapte Watford de nu 24-jarige Braziliaanse aanvaller voor de neus van de Amsterdammers weg. Marco Silva was toentertijd de manager van de Engelse ploeg en legt een kleine vier jaar later in een interview in The Guardian uit hoe Watford zich verzekerde van de handtekening van Richarlison.

Silva vertelt hoe hij Richarlison voor de neus van Ajax wegkaapte

"We waren tijdens ons trainingskamp in Oostenrijk op zoek naar aanwinsten. Na veel research zagen we Richarlison van Fluminense als optie en ik herinner me nog dat we een hele nacht beelden van hem hebben bekeken. We besloten hem te kopen, ook al is het voor jonge Brazilianen nooit makkelijk om aan de Premier League te wennen. Ik was er echter van overtuigd dat Richarlison geen typische Braziliaan is. Hij heeft iets Europees in zijn volwassenheid", begint Silva zijn reconstructie van de transfercoupe.

"De onderhandelingen begonnen halverwege de week", gaat Silva verder. "Toen ik terugkwam uit Oostenrijk, belde ik zijn zaakwaarnemer op, een bekende me. Hij zei: het spijt me Marco, maar Richarlison vliegt maandag naar Nederland en tekent bij Ajax. Ik reageerde: nee, dat moet je tegenhouden. Ik wil Richarlison koste wat het kost bij Watford halen. Dus kreeg ik het nummer van Richarlison en sprak ik hem in het Portugees."

Het telefoontje van Silva bleek doorslaggevend, want Richarlison veranderde van gedachten en maakte voor dertien miljoen euro de overstap naar Watford. Een jaar later werd hij voor veertig miljoen euro doorverkocht aan Everton. "Hij vertelde me: ik ga naar Ajax. Ik zei: nee, je komt naar Watford. Ik vertelde hem dat ik hem overal in zou steunen en dat de Premier League een grotere competitie is dan de Eredivisie. Richarlison klonk blij en toen moest ik de eigenaar van Watford nog overtuigen om het bod van Ajax te evenaren en veel geld uit te geven aan een piepjonge Braziliaanse jongen die nog nooit in Europa had gespeeld. We slaagden erin om de vlucht van Richarlison naar Nederland tegen te houden en twee dagen later arriveerde hij op het trainingscomplex van Watford."

Ajax

gerelateerd