'Transfer Van Ewijk rond: ADO voorlopig uit de problemen'

12 mei 2021 – ADO Den Haag en sc Heerenveen zijn het eens geworden over een overstap van Milan van Ewijk. In Friesland tekent Van Ewijk een contract voor vier jaar. De Friezen betalen iets minder dan zes ton voor de pas twintigjarige rechtsback, waarmee ADO voorlopig uit de financiële problemen is. 

'Transfer Van Ewijk rond: ADO voorlopig uit de problemen'

De overstap van Van Ewijk hing al enige tijd in de lucht, maar werd woensdagmiddag door het Algemeen Dagblad officieel bevestigd. De back zelf was al akkoord met sc Heerenveen, maar een overeenkomst tussen de clubs liet nog even op zich wachten. Naar verluidt hoopte Heerenveen Van Ewijk voor vijf ton over te nemen, waar de vraagprijs van ADO op 750.000 euro lag. De uiteindelijke transfersom bedraagt iets minder dan 600.000 euro.

Voor ADO is het bedrag meer dan welkom. De club verkeert al tijden in financiële problemen, maar deze zijn door de transfer voor even opgelost. De salarissen van mei kunnen worden afbetaald en de club heeft weer wat ademruimte in het overnameproces, dat inmiddels op een hectische soap is uitgelopen. 

Van Ewijk speelde voor hij in 2019 werd aangetrokken door ADO nog bij de amateurs van Excelsior Maassluis. Tussendoor speelde hij nog huurbasis voor de rivaal van sc Heerenveen: SC Cambuur. De Friezen vinden in Van Ewijk een opvolger van de transfervrij vertrekkende Sherel Floranus. 

Eredivisie

gerelateerd