Janmaat sluit spelen in KKD niet uit met ADO Den Haag niet uit

12 mei 2021 – Daryl Janmaat keerde deze winter terug bij ADO Den Haag om zijn oude liefde te helpen in de strijd tegen degradatie. Het pakte echter anders uit: Janmaat keek vooral geblesseerd toe en zag hoe zijn ploeg verder en verder wegzakte. Inmiddels is handhaving weer mogelijk, maar ook als het niet lukt, sluit hij niet uit dat hij ook in de Keuken Kampioen Divisie voor de club zal uitkomen.

Janmaat sluit spelen in KKD niet uit met ADO Den Haag niet uit

Dat vertelde hij aan Omroep West, naar aanleiding van een clausule in zijn contract. Deze clausule bepaalt dat Janmaat bij degradatie vroegtijdig zou kunnen vertrekken bij ADO. Of hij daar echter gebruik van zal maken, is nog maar zeer de vraag. "Ik ben hier gekomen om bij ADO een goede periode te hebben", vertelt de 31-jarige vleugelverdediger. "Ik heb het naar mijn zin en mijn kinderen en vrouw ook. Ik wil gewoon op een goede manier mijn carrière afsluiten. Ik ben in staat om te blijven."

Bovendien is nog allerminst zeker of ADO überhaupt degradeert. De club leek zich daar al bij neer te moeten leggen, maar na zeges tegen Feyenoord (3-2) en PEC Zwolle (0-1) is ADO plots weer volop in de race. "We werden door veel volgers al afgeschreven. Door twee keer te winnen doen we weer mee en zitten we in een flow. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht. Natuurlijk schrijf je jezelf niet af, maar je moet realistisch blijven. Maar als je dan van Feyenoord plotseling wint en de resultaten zijn vervolgens gunstig, dan zeg ik volmondig dat het weer kan. Wij moeten vol voor lijfsbehoud gaan."

Janmaat zelf kan ADO daarbij helpen. De rechtsback stond lange tijd aan de kant door een knieblessure, maar maakte tegen PEC zijn rentree en is ook de komende twee wedstrijden inzetbaar. Met Willem II (thuis) en FC Twente (uit) als tegenstanders moet ADO nog twee plekken stijgen om directe degradatie te ontlopen, en drie om helemaal veilig te zijn. De achterstand op plek vijftien bedraagt momenteel slechts drie punten. 

Eredivisie

gerelateerd