Letsch wil kans grijpen: "Dit is het resultaat van een goed seizoen"

12 mei 2021 – Vitesse kan het succesvolle seizoen donderdag al bekronen met Europees voetbal. De ploeg heeft alles in eigen hand en hoeft 'alleen nog maar' te winnen van Fortuna Sittard. Trainer Thomas Letsch wil graag zien dat zijn ploeg het, nu het zo ver is gekomen, ook afmaakt.

Letsch wil kans grijpen: "Dit is het resultaat van een goed seizoen"

Voor Vitesse moet er dan wel een knop om, want de resultaten van de laatste weken waren wisselvallig. De ploeg ontsnapte vorige week nog laat in de wedstrijd aan puntverlies tegen PEC Zwolle (2-1), maar ging afgelopen weekend wel pijnlijk met 3-0 onderuit bij Sparta. "Iedereen kon zien dat het geen goede wedstrijd was. Daarom was het belangrijk om de intensiteit op het veld op de training weer terug te brengen", vertelde Letsch op het clubkanaal.

Wel houdt de Duitser er rekening mee dat zijn ploeg fit aan de aftrap moet verschijnen. "Het is het einde van het seizoen, dus moet je oppassen dat het niet te veel wordt en je wel fris blijft. We moesten onze hoofden leegmaken, en nu is het tijd om het waar te maken", zei hij over de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, waarin Vitesse bij winst zeker is van plek vier en daarmee deelname aan de derde voorronde van de Conference League.

"We zitten in een perfecte situatie. We kunnen onze doelstellingen een wedstrijd voor het einde al halen. Die kans moeten we grijpen", ging Letsch verder. "Dat we deze kans hebben, is het resultaat van ons goede seizoen. Nu is het aan ons om het af te maken." Vitesse kent in Feyenoord de enige overgebleven concurrent om plek vier, maar heeft een voorsprong van inmiddels vijf punten. In een poging dat gat te dichten spelen de Rotterdammers uit tegen Heracles Almelo en thuis tegen RKC Waalwijk. Vitesse wacht na de wedstrijd in Sittard nog een thuiswedstrijd tegen kampioen Ajax. 

Eredivisie

gerelateerd