Klopp reageert op nieuws Van Dijk en neemt het op voor Solskjaer

12 mei 2021 – Jürgen Klopp denkt dat er een last van de schouders van Virgil van Dijk is gevallen nu duidelijk is dat hij niet deel zal nemen aan het EK. Dat vertelde de trainer van Liverpool woensdagmiddag op de persconferentie. Volgens hem kan Van Dijk zich nu 'op de juiste dingen focussen'.

Klopp reageert op nieuws Van Dijk en neemt het op voor Solskjaer

"Het herstel van een blessure als deze duurt normaal gesproken elf maanden", begon Klopp, die vertelde al langer te weten dat het EK te vroeg zou komen voor de verdediger. "Ons plan is om hem er in de voorbereiding weer bij te hebben, maar zelfs dat is nog niet zeker. Het EK kwam absoluut op het verkeerde moment."

Van Dijk werkte hard aan zijn herstel en lange tijd was nog de vraag of hij het EK zou redden. Volgens Klopp kan hij nu hij zekerheid heeft, pas echt stappen zetten. "Ik wilde het nooit uitsluiten, maar ik wist altijd al dat het lastig was om het EK te halen. Nu is de druk eraf en kan hij zich op de juiste momenten op de juiste zaken focussen."

Lees ook: Van Dijk zet definitief streep door deelname aan EK

'Een misdaad'
In de persconferentie nam Klopp het op voor aartsrivaal Manchester United, de tegenstander van donderdag. De wedstrijd wordt midweeks gespeeld, omdat het op de oorspronkelijke datum door de protesten op Old Trafford niet door kon gaan. Zo speelt Manchester United drie wedstrijden in slechts vijf dagen tijd, wat ertoe leidde dat trainer Ole Gunnar Solskjaer met een B-ploeg aantrad tegen Leicester City.

"Ik snapte dat hij wijzigingen moest doorvoeren", gaf Klopp aan. "Het is een misdaad om op zondag, dinsdag én donderdag te spelen. Dat is niet de schuld van Solskjaer en de spelers. Ik zou hetzelfde hebben gedaan."

Premier League

gerelateerd