Sevilla mag nog dromen van titel na goal tegen Cillessen

12 mei 2021 – Sevilla kan nog altijd blijven dromen van de titel in La Liga. De dark horse in de Spaanse titelrace leek al uitgeschakeld na de nederlaag tegen Atletic Bilbao (0-1), maar meldt zich na een 1-0 zege op Valencia toch weer bovenin. Het profiteert in ieder geval van puntverlies van FC Barcelona (3-3 tegen Levante) en zal hopen dat Atlético Madrid en Real Madrid hetzelfde te gebeuren staat.

Sevilla mag nog dromen van titel na goal tegen Cillessen

Sevilla was al de grote outsider voor de titel en na de 0-1 nederlaag tegen Athletic Bilbao leek het al helemaal gedaan. Toch bleef de schade beperkt: het weekend met de toppers FC Barcelona - Atlético Madrid (0-0) en Real Madrid - Sevilla (2-2) kende geen grote winnaar, waardoor de verschillen klein bleven. Nog altijd had de top drie een voorsprong op Sevilla, maar zeker het 3-3 gelijkspel van FC Barcelona tegen Levante zal weer voor wat hoop hebben gezorgd bij de ploeg van trainer Julen Lopetegui. 

Zo kon het in ieder geval op twee punten van de ploeg van Ronald Koeman komen als het wist te winnen van Valencia. Wederom zonder Luuk de Jong en Karim Rekik maakte Sevilla in de eerste helft het meeste aanspraak op de openingstreffer. Deze bleef echter uit, onder meer omdat een goal van Suso werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook doelman Jasper Cillessen moest enkele keren in actie komen. In de 66e minuut had hij echter geen antwoord op een goed schot van Youssef En-Nesyri. De VAR bestuurde de beelden aandachtig op buitenspel, maar het doelpunt bleef staan. Het zou de enige treffer zijn, en dus boekte Sevilla een nipte, maar vooral belangrijke zege.

Het blijft spannend in La Liga, al kunnen de Madrileense ploegen wel afstand nemen. Atlético komt vanavond nog in actie, thuis tegen Real Sociedad, waar het een kampioenschap van Sevilla voor 99% kan uitsluiten. Real gaat een dag later op bezoek gaat Granada. Bij winst doen die ploegen zeer goede zaken. Winnen ze niet, dan mag ook Sevilla nog hopen op een ongekende stunt. 

LaLiga

gerelateerd