Nagelsmann houdt Angeliño buiten selectie voor bekerfinale

12 mei 2021 – Angeliño komt donderdag niet in actie in de finale van de DFB-Pokal tussen RB Leipzig tegen Borussia Dortmund. De 24-jarige Spaanse linkervleugelverdediger is niet geblesseerd of geschorst, maar wordt desalniettemin door trainer Julian Nagelsmann buiten de wedstrijdselectie gehouden.

Nagelsmann houdt Angeliño buiten selectie voor bekerfinale

Dat Angeliño niet meereist naar Berlijn, is opmerkelijk. Op de persconferentie in aanloop naar de Duitse bekerfinale wilde Nagelsmann niet vertellen waarom hij de voormalig speler van NAC Breda en PSV niet selecteert. Kicker schrijft dat de 33-jarige oefenmeester ontevreden is over de prestaties van Angeliño afgelopen weekend tegen Borussia Dortmund (3-2 nederlaag) en de trainingen die volgden.

Naar het zich laat aanzien ontbreekt Angeliño om disciplinaire redenen in de selectie van Leipzig voor de bekerfinale. Normaal gesproken is de vleugelverdediger een vaste waarde bij de nummer twee van de Bundesliga. Angeliño kwam dit seizoen in alle competities 36 keer in actie voor Leipzig. Daarin was hij goed voor acht doelpunten en elf assists.

Angeliño wordt dit seizoen gehuurd van Manchester City en maakt volgend seizoen de definitieve overstap naar Leipzig. De Duitsers tellen naar verluidt een kleine twintig miljoen euro neer voor de komst van de Spanjaard.

Eredivisie

gerelateerd