Ten Hag looft 'power en diepgang' target Sulemana

12 mei 2021 – Erik ten Hag was woensdag tegenover ESPN lovend over Ajax-target Kamaldeen Sulemana. Uit de woorden van de trainer viel op te maken dat hij hem graag aan zijn selectie toe zou voegen. "Wij moeten keuzes gaan maken en je bent ook afhankelijk van de markt. Maar dat het een goede speler is, is klip en klaar."

Ten Hag looft 'power en diepgang' target Sulemana

In het gesprek ging Ten Hag in op de kwaliteiten van de negentienjarige Ghanees, die momenteel onder contract staat bij het Deense FC Nordsjaelland. "Het is een jongen die voorin power brengt en diepte in zijn spel heeft, met én zonder bal. Dat is toch een eigenschap die in het huidige voetbal belangrijk is. Steeds meer voetballers willen graag de bal in de voet en willen niet de opofferingslopen maken, zichzelf niet pijnigen. Hij is wél zo'n type speler. We gaan zien welke keuzes we gaan maken en of het gaat lukken."

Ten Hag denkt dat Ajax voor spelers als Sulemana als springplank kan dienen, zeker na de successen van de afgelopen jaren. "We zijn op dit moment de top van Nederland. Dat mag je zeggen, als je de laatste vijf prijzen hebt gewonnen. Maar onze vijand slaapt nooit. In Eindhoven gaan ze vijftig miljoen investeren, in Rotterdam komt een nieuw stadion en een nieuwe trainer. Wij zien dat als een uitdaging, het zal veel moeilijker zijn om ze van je af te houden. Dat is een normale reflex. Wij zullen beter moeten zijn, daar zit de uitdaging."

Maandagavond zat Marc Overmars bij FC Nordsjaelland op de tribune om Sulemana aan het werk te zien. Naar verluidt zou hij al meerdere training van de club bezocht hebben en sprak hij al tweemaal met de speler. "Ik ben klaar voor verandering en zie mezelf wel bij alle grote clubs spelen", zei Sulemana zelf over een eventuele overstap. 

Ajax

gerelateerd