Spelers en leiding PSV spraken intern over social media-posts

12 mei 2021 – Bij PSV heeft een gesprek plaatsgevonden na berichten op social media over het conflict tussen Israël en Palestina. Eran Zahavi, Jordan Teze, Pablo Rosario en Mohamed Ihattaren plaatsten berichten over de situatie, waar door de club ernstig op is gereageerd. "Dit punt stond nu als nummer één op de agenda", vertelde algemeen directeur Toon Gerbrands. 

Spelers en leiding PSV spraken intern over social media-posts

De Telegraaf legde uit hoe serieus de berichten op social media door PSV worden genomen. 'Juist in voetbalkleedkamers wordt harmonieus en met respect naast elkaar geleefd. Ongeacht komaf, religie of politieke opvatting. Vaak een voorbeeld voor de maatschappij.' Om die reden werd het punt bovenaan de agenda gezet van een gesprek tussen de leiding en de spelersraad, dat toevallig sowieso al op de planning stond. "Eran was erbij en toevallig nog een aantal jongens die berichten hebben geplaatst", vertelde Gerbrands. "Er hoefde dus geen apart gesprek plaats te vinden, al had dat in dit geval zeker gebeurd. Voor hetzelfde geld blijft er onderling wel iets hangen en je moet wel onbelast met elkaar verder kunnen."

In het gesprek bleek dat de spelers elkaar zelf eerder al hadden gesproken. "Iedereen heeft zijn eigen standpunt over de situatie. Dat is ook uitgesproken en met elkaar hebben ze dat een plaats gegeven. Eran is dan ook een heel realistische jongen: 'luister, we hoeven het niet met elkaar eens te zijn, het is niks persoonlijks'. Zo zaten ze er allemaal in. Er was veel onderling begrip en respect en die volwassenheid doet me goed. Het is voor mij de eerste keer dat ik zoiets meemaak, maar het was sneller voorbij dan ik dacht."

Gerbrands vertelde dat de situatie geen gevolgen zal hebben voor de spelers. "Iedereen heeft in dit land de vrijheid om te melden wat diegene vindt. Natuurlijk wijzen wij spelers af en toe wel op de impact als bekend persoon, maar voor een groot deel is dat eigen verantwoordelijkheid. Er gebeurt zo verschrikkelijk veel in de wereld, zeker ook het afgelopen jaar. Iedereen heeft zijn eigen perspectief binnen het wereldbeeld. Standpunten daarbij zijn onderdeel van de maatschappij, maar dan moet je daar wel op de goede manier over met elkaar in gesprek blijven. Dat is hier gelukkig gebeurd."

Lees ook: Spelers niet in het nauw door statement over Israël en Palestina

PSV

gerelateerd