Go Ahead in de wachtkamer: "Dit is niet goed voor mijn hart"

12 mei 2021 – Het is een bizarre laatste speeldag in de Eerste Divisie. Go Ahead Eagles is na de overwinning op Excelsior virtueel gepromoveerd naar de Eredivisie, maar weet pas rond 23.00 uur of het een feestje kan vieren. Toen Sam Beukema na afloop van de wedstrijd op Woudestein werd geconfronteerd met het feit dat er in Doetinchem nog ruim een helft gevoetbald moet worden, kon hij zijn oren niet geloven.

Go Ahead in de wachtkamer: "Dit is niet goed voor mijn hart"

"Nee joh, het wordt nu nog hervat?", vraagt de verraste verdediger van Go Ahead Eagles aan de verslaggever van ESPN. "Godverdomme, dat is écht niet goed voor mijn hart. Wat we nu gaan doen? Met z'n allen wachten. Ik weet niet of we al gaan rijden of in de kleedkamer blijven. Het wordt afwachten, ik weet het oprecht niet. Er moet nog een uur gespeeld worden? Dat wordt een lange zit. Het wordt nog spannender dan deze wedstrijd."

Go Ahead Eagles boekte vrijdagavond dankzij een doelpunt van Bas Kuipers een zege op Excelsior. Daarmee passeerde het Almere City FC, dat er niet in slaagde de thuiswedstrijd tegen Jong PSV in een zege om te zitten, op de ranglijst. De club uit Deventer promoveert naar de Eredivisie als De Graafschap er niet in slaagt om de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport te winnen. Op het moment van schrijven staat het nog 0-0 in Doetinchem.

Raakt Go Ahead Eagles de tweede plaats nog kwijt aan De Graafschap, dan krijgt het via de play-offs een herkansing om naar de Eredivisie te promoveren.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd