Inter verslaat Roma, winst Juve en zevenklapper Milan

12 mei 2021, 22:49

De strijdt om een plek in de top vier in de Serie A en daarmee een ticket voor de Champions League blijft spannend. Naast kampioen Inter maken Atalanta, AC Milan, Napoli* en Juventus nog aanspraak op de overgebleven tickets. Die strijdt blijft spannend, want alle vier de clubs pakten deze speelronde drie punten.

Sassuolo - Juventus 1-3

Voor Juventus was het echt aanhaken of afhaken, wat De Oude Dame had na de pijnlijke 0-3 nederlaag tegen AC Milan de minste punten. Tegen Sassuolo herpakte de ploeg zich echter, al kon Domenico Berardi de thuisploeg vroeg in de wedstrijd van elf meter op voorsprong schiette. Hij stuitte echter op Gianluigi Buffon, die weer eens onder de lat mocht staan en maar weer liet zien op 43-jarige leeftijd nog altijd belangrijk te kunnen zijn.

Het waren vervolgens Adrien Rabiot en Cristiano Ronaldo die zorgden dat Juve met een 0-2 voorsprong de rust in ging. Voor laatstgenoemde een bijzonder moment, want Ronaldo tekende voor zijn honderste doelpunt in het shirt van Juventus. Het was Paulo Dybala die na rust de eindstand bepaalde, nadat Giacomo Raspadori namens de thuisploeg nog iets terug had gedaan. Juventus blijft met nog twee wedstrijden te spelen in de race om een Champions League-ticket.

Torino - AC Milan 0-7

AC Milan heeft de ruime zege op Juventus van afgelopen weekend een goed vervolg gegeven. Op bezoek bij het tegen degradatie spelende Torino haalde de ploeg hard uit en won het met liefst 0-7. Tot de rust hield de ploeg van Stefano Pioli het bescheiden met 'slechts' een 0-2 voorsprong door doelpunten van Theo Hernandez en Franck Kessie (penalty). In de tweede helft ging het echter los.

Het was met name Ante Rebic die de thuisploeg een zeer pijnlijke avond bezorgde. Na de 0-3 van Brahim Diaz was hij bij alle vier de doelpunten die volgde betrokken. Eerst gaf hij de assist op de tweede treffer van Hernandez, waarna hij zelf de laatste drie goals voor zijn rekening nam. Zijn hattrick bepaalde de eindstand op 0-7.

Atalanta - Benevento 2-0

Ondanks de zevenklapper staat Atalanta nog altijd op doelsaldo boven AC Milan op de tweede plaats. Zelf won de ploeg van Hans Hateboer, Marten de Roon, Robin Gosens (alle drie basis) en Sam Lammers (ingevallen) met 2-0 van degradatiekandidaat Benevento. Luis Muriel en Mario Pasalic zorgden voor de doelpunten. Benevento eindigde de wedstrijd bovendien met tien man; Luca Caldirola pakte in twee minuten tijd twee gele kaarten.

Internazionale - AS Roma 3-1 

Op papier was Internazionale tegen AS Roma het mooiste affiche van de avond, maar op basis van de ranglijst viel dat tegen. Terwijl Inter al anderhalve week kampioen is, is voor AS Roma na een teleurstellend seizoen de Conference League het hoogst haalbare. De nederlaag van Sassuolo tegen Juventus was wat dat betreft goed nieuws voor Rick Karsdorp en zijn ploeggenoten, aangezien die ploeg de concurrent is om plek zeven. Zelf ging Roma echter ook onderuit.

Inter is nog altijd bezig aan een ongeslagen reeks sinds 6 januari en leek niet van plan om die tegen Roma te doorbreken. Al na twintig minuten Marcelo Brozovic en Matias Vecino een 2-0 tussenstand op het bord gezet. Henrikh Mkhitaryan kon voor rust nog wel iets terugdoen, maar verder dan de 2-1 kwam Roma niet meer. Laat in de wedstrijd werd het zelfs nog 3-1 dankzij Romelu Lukaku. Rick Karsdorp was op dat moment al gewisseld, Stefan de Vrij zat de gehele wedstrijd op de bank. 

*Napoli won een dag eerder al met 5-1 van Udinese.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen