Paris Saint-Germain pas na strafschoppen naar bekerfinale

13 mei 2021, 00:07

Paris Saint-Germain heeft zich woensdagavond gekwalificeerd voor de finale van de Coupe de France. Van een leien dakje ging het niet voor de ploeg van trainer Mauricio Pochettino. De Parijzenaars hadden een strafschoppenserie nodig om Montpellier opzij te zetten. Na negentig minuten prijkte een 2-2 stand op het scorebord.

PSG had zich via SM Caen, Stade Brest, Lille OSC en Angers SCO geplaatst voor de halve finale van de Franse beker. Met Mitchell Bakker in de basis traden de Parijzenaars aan in Stade de la Mosson, waar de thuisspelende ploeg hoopte de favoriet een loef af te steken. Montpellier toonde zich een taaie tegenstander en haalde het maximale eruit, maar genoeg voor een finaleplaats was dat niet.

De score werd al binnen tien minuten geopend door Kylian Mbappé, die node werd gemist toen Paris Saint-Germain ruim een week geleden de return tegen Manchester City in de halve finale van de Champions League speelde, brak de ban door de bal langs doelman Dimitry Bertaud te werken. Montpellier werd voor rust nauwelijks gevaarlijk, maar kwam vlak voordat de theepauze aanbrak wel op gelijke hoogte via Gaetan Laborde.

PSG stelde vroeg in de eerste helft orde op zaken via Mbappé, die twee spelers van zich afschudde, de bal in de verre hoek schoot en daarmee de 2-1 op het scorebord zette. Ook ditmaal lukten het de bezoekers niet om de voorsprong vast te houden. Via Andy Delort kwam Montpellier zeven minuten voor tijd op gelijke hoogte, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden.

De Parijzenaars hielden in de penaltyreeks hun hoofd koel en schoten zes keer raak. Nadat Junior Sambia namens Montpellier de vijfde penalty had gemist, schoot Moise Kean de winnende binnen. In de finale neemt PSG het op tegen GFA Rumilly Vallières of AS Monaco.