Go Ahead leeft een droom: "Ik heb tranen in mijn ogen, zo blij"

13 mei 2021 – Er waren woensdag nog vier clubs in de race om samen met SC Cambuur te promoveren naar de Eredivisie. Go Ahead Eagles had zeker niet de grootste kans, maar flikte het uiteindelijk wel op een zinderende avond in de Eerste Divisie. Sam Beukema en Jay Gorter konden het nauwelijks geloven.

Go Ahead leeft een droom: "Ik heb tranen in mijn ogen, zo blij"

Go Ahead won zelf moeizaam bij Excelsior en moest daarna lang wachten op de afloop van het duel van De Graafschap. Dat speelde uiteindelijk met 0-0 gelijk tegen Helmond Sport, waardoor Go Ahead toch tweede werd. "Dit scenario heb ik in mijn hoofd al wel een aantal keer laten rondgaan", sprak captain Sam Beukema bij RTV Oost. "Dat we winnen en dat we moeten wachten op de uitslag in Doetinchem. Maar dat we zo lang moesten wachten. Ik durfde echt niet meer te kijken naar het scherm. Ik ben in de kleedkamer gebleven, heb met andere mensen gepraat en ben zelfs nog even balletje gaan trappen. Ik kon het niet aanzien."

Beukema, die na dit seizoen naar AZ gaat, had verwacht dat De Graafschap nog zou scoren. "Daar was ik wel bang voor. Maar het is gelukkig niet gebeurd. Ik besef nog niet eens dat dit mijn laatste wedstrijd was voor Go Ahead. Dat gaat wel komen de komende dagen. Aan de ene kant wel jammer, maar aan de andere kant heb ik het goed afgesloten hier en dat was mijn droom en doel. En dat is gelukt", zei hij dolblij.

Ook keeper Jay Gorter speelde een grote rol in de promotie, door 25 (!) keer de nul te houden. "Ik ben verdrietig en blij tegelijk. Het zijn ongelooflijk veel emoties die vrijkomen", reageerde hij. "We zijn terug in de Eredivisie, dat had ik niet verwacht in mijn eerste seizoen." Ook voor hem was de spanning ondragelijk op het veld. "Ik ben al een uur aan het rondbellen. Met vrienden, familie en mijn vriendin. Ik liep rondjes alsof ik nog kilometers nodig had na de wedstrijd. Mijn emoties vlogen overal naartoe. Echt abnormaal. Het duurt nog wel even om dat te beseffen. Ik heb tranen in mijn ogen en ben zo blij, ongelooflijk."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd