Laatste duel Brobbey in ArenA: "Ik vertrek door de voordeur"

13 mei 2021, 08:37

In de Eredivisie wordt donderdag de voorlaatste speelronde afgewerkt en dus is er ook ruimte voor meerdere sentimenten. Zo is er ook voor Brian Brobbey iets bijzonders aan de speelronde, omdat hij voor de laatste keer in de Johan Cruijff ArenA gaat spelen. De spits is van mening dat hij met opgeheven hoofd kan vertrekken.

De spits vertrekt komende zomer naar RB Leipzig. "Ik neem afscheid door de voordeur. En met meerdere prijzen" zegt de stoïcijnse spits tegen Voetbal International. "Niemand krijgt mij gek, mijn kop is altijd leeg. Waar ik me druk om zou kunnen maken in het leven? Als ik niet meer kan voetballen."

Brobbey besloot na lange onderhandelingen te vertrekken bij Ajax. Had de komst van Sébastien Haller daar mee te maken? "Ja, ik had opeens Sébastien voor me. Echt een ontzettend goede speler van wie ik veel kon leren. Ook een superlieve jongen. Iemand die elke dag vrolijk is en anderen beter probeert te maken. Wij spitsen worden vaak gezien als vijanden, concurrenten, maar binnen Ajax ligt dat anders", stelt hij.

De geboren Amsterdammer heeft zich bewezen in het eerste, waarin hij liet zien makkelijk te kunnen scoren. De druk voelde hij dan ook niet echt. "Ik ben gewoon heel erg vrij in mijn hoofd. Je moet gewoon schijt hebben. Ik heb veel dingen over me heen gekregen, maar ik blijf rustig. Je moet er gewoon staan. Als je nerveus bent, ga je te veel nadenken. Dan maak je fouten. Van wie ik dat heb? Van Ajax. Dat is die Amsterdamse bluf." Ajax speelt om 14.30 uur thuis tegen VVV-Venlo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen