Goed nieuws voor Koeman: Xavi verlengt in Qatar

13 mei 2021, 09:18

Door het zeer waarschijnlijk mislopen van het kampioenschap neemt de druk op Ronald Koeman toe bij FC Barcelona. In Spaanse media gaan dan ook de geruchten al rond, maar over Xavi Hernandez zal het in ieder geval niet meer gaan. De Spanjaard heeft zijn verbintenis bij Al-Sadd namelijk met twee jaar verlengd.

De 41-jarige Xavi had een contract dat deze zomer afliep. De coach heeft het echter goed naar zijn zin, waardoor is besloten om nog twee jaar te blijven. Ook een tussentijdse overstap naar Barcelona zit er niet in: volgens Xavi is er geen clausule in het contract die hem naar Camp Nou kan laten terugkeren. "Berichten daarover kloppen niet. Ik heb een contract voor twee seizoenen bij Al-Sadd en dat zal ik respecteren."

Het werken in Qatar bevalt Xavi heel goed. Hij staat sinds 2019 voor de groep in Qatar. "Ik ben trots dat ik hier kan blijven werken. We hebben veel bereikt samen. Veel doelpunten gescoord, veel wedstrijden en titels gewonnen… Daar zijn we erg trost op. Ik voel me ook erg gesteund en dat is het beste dat een trainer kan overkomen." De 41-jarige oud-middenvelder zal voorlopig dus ook nog niet terugkeren bij 'zijn' Barcelona, waar hij wel al vaak in verband is gebracht met het hoofdtrainersschap.

Xavi is een absoluut clubicoon van Barcelona. Hij speelde tussen 1998 en 2015 liefst 767 wedstrijden voor de Spaanse grootmacht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen