Helmond-speler Dzepar trots: "Mooi dat Go Ahead promoveert"

13 mei 2021 – Twijfels over of Helmond Sport wel zijn sportieve plicht deed tegen De Graafschap, hoefden er niet te zijn. De Brabanders speelden in principe nergens meer voor, maar gingen toch als de brandweer. Helmond hield De Graafschap op 0-0, waardoor niet De Graafschap maar Go Ahead Eagles is gepromoveerd. Orhan Dzepar kon er wel van genieten.

Helmond-speler Dzepar trots: "Mooi dat Go Ahead promoveert"

De 24-jarige verdediger speelde een voor hem pikante wedstrijd. Hij speelde namelijk eerder voor Go Ahead Eagles en werd in die hoedanigheid in 2016 nog aangevallen door De Graafschap-fans. "Dat zat nog wel in mijn achterhoofd. Het is mooi dat Go Ahead promoveert", zei hij tegen het Algemeen Dagblad. Dzepar wilde dan ook absoluut zijn best doen om zijn oude club te helpen.

"We speelden nog wel een tijdje mee om de vierde periode, maar verder was het best lastig. Geen publiek, geen beleving. Dat er clubs nu afhankelijk werden van ons, motiveert dan wel. Het is mooi dat je een ander dwars kan zitten, zeker voor mij, ja. Mijn telefoon zal wel ontploffen", zei hij lachend. Hij gaf ook aan dat Sam Beukema, captain van Go Ahead Eagles, een goede vriend van hem is.

Als speler van Go Ahead werd hij in 2016 aangevallen door De Graafschap-fans op het veld in Doetinchem. "Wij wilden feestvieren met onze supporters, toen vielen zij ons aan. Dat vergeet je niet, nee", zegt Dzepar, die onderdeel uitmaakte van een defensie van bij man. "Daar hadden we nog nooit op getraind. Maar puur op fysiek zijn we lang in de wedstrijd gebleven. Natuurlijk hebben we wel een beetje geluk gehad, maar toch. We deden het ook goed."

Lees ook: Seuntjens: "Spel Helmond Sport te triest voor woorden"

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd