Korpershoek kan lachen ondanks snelle wissel in afscheidsduel

13 mei 2021 – Liefst vijftienen seizoenen maakte Frank Korpershoek deel uit van de hoofdmacht van Telstar. Hij speelde meer dan driehonderd wedstrijden voor de club, en kreeg de bijnaam 'Mister Telstar'. Zijn afscheid verliep toch enigszins in mineur omdat hij er woensdag tegen Jong Ajax (1-2 verlies) al snel af moest.

Korpershoek kan lachen ondanks snelle wissel in afscheidsduel

Al na een halfuur ging hij geblesseerd naar de kant. Korpershoek kreeg een staande ovatie en werd op de schouders genomen. Dat hij een halfuur meespeelde, stemde hem toch wel tevreden. "Ik heb al een paar weken enorm veel last van mijn enkel. Het ziet er niet goed uit. Ik ben blij dat ik nog een half uur heb kunnen spelen. Dat was al meer dan verwacht. Ik had het voor geen goud willen missen vanavond", zei hij tegen NH Sport.

Omdat er voor Telstar niets meer op het spel stond, ging alle aandacht uit naar de routinier die zijn laatste wedstrijd speelde. "Het was een bijzonder emotionele dag. Het begon met een radio-interview en ik verwacht dat het nog wel even doorgaat vanavond. Ik weet niet wat er allemaal nog gaat gebeuren. Het was een hele bijzondere dag", zei de middenvelder. "Ik heb hier geweldige momenten meegemaakt. Het is een oneindige lijst en daar ben ik best wel trots op. Ik ga nu voetbalrust nemen, maar mijn tweede voetballeven gaat beginnen. Meer vanaf de zijlijn. Ik kijk er heel erg naar uit. Ik heb fantastische kansen gekregen en die ga ik aangrijpen.

Ook trainer Andries Jonker stond stil bij het afscheid van zijn aanvoerder. "Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er een aantal dingen georganiseerd. Als staf en als team wil je er alles aan doen om Frank een goede laatste wedstrijd te bezorgen. Helaas moest hij er af met een enkelblessure. Dat geeft helaas een machteloos gevoel."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd