Fortuna Sittard valt gedeeltelijk in handen van gamegigant

13 mei 2021 – Groot nieuws bij Fortuna Sittard, op de dag van de voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen Vitesse. De Limburgers gaan namelijk in zee met gamegigant Azerion. Het Amsterdamse bedrijf wordt mede-eigenaar van het Eredivisie-club door twintig procent van de aandelen te kopen.

Fortuna Sittard valt gedeeltelijk in handen van gamegigant

Dat nieuws is donderdag bevestigd via de een persconferentie bij Fortuna. Lange tijd leek het erop dat Fortuna deels in handen zou gaan vallen van het Turkse Acun Ilicali, maar dat is dus niet doorgegaan. Fortuna prijst zich gelukkig met de entree van Azerion. 'Met de kapitaalinjectie biedt Azerion, bij het grote publiek bekend van games als Habbo Hotel, Governor of Poker en Hotel Hideaway, de Limburgse traditieclub de middelen om te beantwoorden aan de sportieve en organisatorische ambities', valt te lezen op de clubwebsite.

Voorzitter Isitan Gün geeft tekst en uitleg. "Wij zijn erg blij en enthousiast om de krachten te bundelen met Azerion. Azerion is een snelgroeiend bedrijf met wereldwijde impact en heeft een ongekende expertise op het gebied van gaming- en advertentietechnologie." Los van het feit dat Azerion de aandelen koopt, wil het ook bijdragen aan een betere toekomst van Fortuna. Dat doet het door de club ook financieel wat dat betreft verder te helpen.

"In de voetbalwereld worden technologie en innovatieve en interactieve manieren van communicatie steeds belangrijker en daarom geloof ik dat deze samenwerking een goed voorbeeld is van hoe deze domeinen elkaar versterken", zegt Gün.

Eredivisie

gerelateerd