UEFA haalt Champions League-finale weg uit Istanbul

13 mei 2021, 13:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Champions League-finale wordt definitief niet meer gespeeld in Istanbul. De Turkse stad zou aanvankelijk de eindstrijd gaan organiseren, maar de UEFA heeft enkele weken voor de eindstrijd toch besloten om de wedstrijd daar weg te halen. Porto wordt de nieuwe bestemming, zo is officieel bekendgemaakt.

Dat heeft alles te maken met het feit dat Engeland vorige week een negatieve reisadvies heeft uitgebracht over Turkije, vanwege de coronasituatie. Voor finalisten Manchester City en Chelsea was dat niet direct een probleem, maar wel voor de supporters. Als de finale in Istanbul gespeeld zou worden, konden er geen fans aanwezig zijn. En dus zocht de UEFA naarstig naar een oplossing.

Wembley was in beeld als mogelijk nieuw decor voor de finale, maar de keuze is uiteindelijk gevallen op het Estádio do Dragão in Porto. Beide clubs zullen 6.000 tickets krijgen die ze kunnen verdelen onder de supporters. 'We wilden er alles aan doen om fans bij de finale te hebben en dus is dus besluit genomen', legt de UEFA uit in een verklaring.

De finale wordt op zaterdag 29 mei gespeeld tussen de twee Engelse grootmachten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen