Fledderus: "Zou Robben bijna een freak kunnen noemen"

13 mei 2021, 13:57   Bijgewerkt: 13 mei 2021, 14:08

FC Groningen doet er alles aan om Arjen Robben ook komend seizoen bij de club te houden. De aanvaller heeft al gezegd dat hij nog niet weet of hij stopt, of doorgaat na dit voetbaljaar. Mark-Jan Fledderus hoopt dat hij blijft.

Robben gaf afgelopen weekend twee assists tegen FC Emmen en kon dus eindelijk zijn kwaliteiten laten zien. "Voor de buitenwereld heeft Arjen afgelopen weekend pas zijn invloed gehad op FC Groningen, maar wij intern weten dat dat al het hele jaar het geval is. Niet op de manier zoals Arjen  het zelf ziet, want hij ziet zelf graag dat hij op het veld het verschil kan maken. Gelukkig kon hij dat zondag doen", zegt Fledderus tegen ESPN.

De technisch directeur geniet al het hele jaar van wat Robben laat zien. "Maar zijn invloed in de kleedkamer, in het krachthonk, op het trainingsveld, de manier waarop hij zich voorbereidt op trainingen. De manier waarop hij zich gedraagt. In alles is hij wat mij betreft het ultieme voorbeeld, waarbij het soms misschien bijna wel te ver kan gaan. Je zou het bijna een freak kunnen noemen, maar ik denk dat dat hem uiteindelijk ook heel ver heeft gebracht. Maar het is een ongekende professional en een hele fijne persoonlijkheid om in de club te hebben. Het is mooi dat andere jongens dat bij ons zien. Je moet wel grenzen over durven gaan om uiteindelijk echt ver te kunnen komen. Hij zoekt altijd de grenzen op en dat zorgt ook wel eens voor een blessure natuurlijk", weet de directeur.

Hij kreeg vervolgens de vraag of hij het contract voor Robben al in orde heeft gemaakt. Glimlachend gaf Fledderus antwoord. "Dat zou ik met alle liefde doen, maar Arjen is daar leidend in. Het is fantastisch wat hij afgelopen zondag heeft kunnen doen en we hopen dat hij dat de komende weken door kan trekken, maar we moeten niet vergeten dat hij ook hele zware momenten heeft gekend. Dat heeft hij ook uitgelegd. Wij hebben aangegeven dat wij hem natuurlijk supergraag erbij willen hebben. Ook komend seizoen, ook als speler. Maar Arjen moet daarover zelf de knoop doorhakken."

Robben begint donderdag als wisselspeler aan het duel met AZ.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen