Gravenberch bedolven onder lof: "Bewonderenswaardig"

13 mei 2021, 14:16

In de studio van ESPN werd de schijnwerper gericht op Ryan Gravenberch, die bezig is aan het seizoen van zijn grote doorbraak bij Ajax. Volgens Arnold Bruggink tikt de achttienjarige middenvelder een geweldig niveau aan.

De analyticus zat afgelopen weekend in De Kuip voor Feyenoord tegen Ajax. Hij lette toen extra op de jonge middenvelder. "Eigenlijk vindt iedereen het normaal wat hij doet, maar die jongen is pas achttien jaar. Hij speelt met een volwassenheid alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Zo makkelijk en zo functioneel. In de passing en qua fysieke kracht. Ik vind dat wel indrukwekkend", zei de oud-middenvelder.

Gravenberch is dit seizoen vaste basiskracht bij Ajax, maar zit zondag in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen wel op de bank tegen VVV-Venlo. In die wedstrijd staat er niets meer op het spel. "Je kunt hem niet weghalen bij Ajax. Wat hij nu laat zien, is echt bewonderenswaardig."

De achttienjarige Amsterdammer deed dit seizoen in dertig duels mee bij Ajax. Hij maakte daarin drie doelpunten. Vorig seizoen kwam hij tot negen duels in de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen