De Graafschap-preses: "Stelletje randdebielen keihard aanpakken"

13 mei 2021 – Het werd woensdag een dramatische avond voor De Graafschap. Niet alleen omdat er met 0-0 gelijkgespeeld werd tegen Helmond Sport en het promotieplan daardoor in duigen viel, maar ook omdat het na afloop onrustig werd rond de Vijverberg. Het liep daar uit de hand en twee ME'ers zijn gewond geraakt, waarna zeven fans zijn opgepakt. Voorzitter Martin Mos is ziedend.

De Graafschap-preses: "Stelletje randdebielen keihard aanpakken"

Hij zag hoe het woensdag uit de hand liep bij het stadion. Mos zag hoe een taxi met een 'lawine van stenen' werd bekogeld. "Ik was net op weg naar de auto toen een groep volstrekte idioten met stenen begon te gooien", zegt Mos daags na het drama tegen De Gelderlander. "Daar zat zoveel agressie bij, niet normaal. Zoiets heb ik nooit eerder gezien. De chauffeur moest vluchten en ik ben ook gaan rennen om weg te komen."

"Gelukkig zijn we er allebei zonder kleerscheuren van afgekomen. Maar voor de chauffeur was het een traumatische ervaring. De schade aan de taxi was enorm", zegt de voorzitter. "De achterruit lag er helemaal uit, de ruiten aan de zijkanten waren ingegooid." Hij hoopt dat de relschoppers door de politie worden opgepakt. "Er zijn genoeg beelden, wij hebben veel camera's rond het stadion hangen. Het is aan de politie er nu werk van te maken. Dit stelletje randdebielen moet keihard worden aangepakt."

Mos betwijfelt of alle onruststokers supporters van De Graafschap waren. Zelf kwam hij geen bekenden tegen bij het stadion. "Ik ken heel veel mensen in Doetinchem, maar heb niemand herkend. Onze harde kern, de leden van Brigata Tifosi, was in ieder geval al naar huis. Ik heb enkelen van hen later nog gesproken."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd