PSV heeft Champions League-ticket officieus binnen

13 mei 2021 – PSV is door een overwinning op PEC Zwolle en een misstap van AZ zo goed als zeker van plek twee. De ploeg van trainer Roger Schmidt had het duel met PEC Zwolle al in het eerste bedrijf beslist, maar zette die goede lijn na rust niet goed door: 4-2. Door het gelijkspel van AZ op bezoek bij FC Groningen (0-0) hebben de Eindhovenaren de strijd om plek twee officieus beslist, aangezien PSV met nog één speelronde te gaan drie punten (en een beter doelsaldo) voor staat op de Alkmaarders.

PSV heeft Champions League-ticket officieus binnen

De week van PSV stond na de gewonnen uitwedstrijd bij Willem II van vorige week in het teken van Eran Zahavi. Het gezin van de Israëlische aanvalsleider van de Eindhovenaren werd tijdens de wedstrijd overvallen, wat de spits in de bus naar Tilburg te horen kreeg. Zahavi besloot om de laatste week van het seizoen 'gewoon' af te maken in de lichtstad, waardoor hij tegen PEC Zwolle direct weer aan de aftrap verscheen en uiteindelijk ook tot scoren kwam. Daarentegen werd Noni Madueke door Schmidt wel weer op de bank gezet, wat een opvallende keuze was aangezien de Engelsman meer speelminuten wil én in de belangstelling staat van Europese topclubs.

Voor tegenstander PEC Zwolle stond er in tegenstelling van PSV niets meer op het spel. De Blauwvingers hebben zich al veilig gespeeld en zagen in de openingsfase de verwachte storm van de Eindhovenaren. Echter faalde de voorhoede van de thuisploeg in de afronding, waardoor PEC Zwolle nog even in leven werd gehouden. Totdat Yuta Nakayama met een slechte terugspeelbal zijn eigen doelman verschalkte: 1-0. De bal van de centrumverdediger was niet goed, maar Xavier Mous had kunnen voorkomen dat het een doelpunt zou worden. Een cadeautje voor PSV, dat zichzelf na de vele kansen door een goal van Malen beloonde met het tweede doelpunt van de middag. 2-0.

Het verzet van de bezoekers leek na de tweede goal van de middag gebroken, aangezien Yorbe Vertessen kort daarna al de 3-0 op het scorebord zette en daarmee zijn tweede van het seizoen maakte. Zo was de wedstrijd in het Philips Stadion al voor de rust beslist. Tien minuten na de thee kwam PSV via Zahavi op een 4-0 voorsprong. De spits kopte op aangeven van makkelijk binnen. Een mooi moment voor de Israëliër, dat voor tranen zorgde bij zijn gezinsleden op de tribune. Het resterende deel van het tweede bedrijf was een stuk minder aantrekkelijker. Er werd meer balverlies geleden en PSV vond het wel welletjes geweest. Na een foute pass van de prima spelende Marco van Ginkel kon PEC Zwolle toch nog de aansluitingstreffer maken. Pherai schoot alleen voor Mvogo beheerst binnen: 4-1. In de slotfase werd het ook nog 4-2, door een schitterende goal van invaller Samir Lagsir

Ondanks de tweede Zwolse goal kwam de overwinning voor PSV niet meer in gevaar. De Eindhovenaren staan met nog één speelronde te gaan drie punten voor op AZ, met daarnaast een beter doelsaldo van +10. De tweede plek is daardoor zo goed als zeker binnen voor de ploeg van Roger Schmidt.

Opstellingen en beoordelingen*
PSV
: Yvon Mvogo 6,5; Denzel Dumfries 6,5 (86. Joël Piroe -), Jordan Teze 7, Olivier Boscagli 6.5 (46. Nick Viergever 6), Philipp Max 6 (63. Armando Obispo 6,5); Ibrahim Sangaré 6, Cody Gakpo 6 (63. Noni Madueke 6,5), Marko van Ginkel 7, Yorbe Vertessen 7 (46. Pablo Rosario 6); Eran Zahavi 7 Donyell Malen 7,5.

PEC Zwolle: Xavier Mous 4,5, Destan Bajselmani 5 (71. Manuel Benson -), Yuta Nakayama 5, Thomas Lam 5, Kenneth Paal 6.5, Thomas van den Belt 5, Mustafa Saymak 6 (84. Jesper Drost -), Rico Strieder 5 (46. Marc-Olivier Doue 5), Immanuel Pherai 6, Slobodan Tedic 5 (84. Samir Lagsir -), Pelle Clement 5.

Man of the Match: Donyell Malen 
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

PSV

gerelateerd