Focus kan op play-offs bij Feyenoord na remise in Almelo

13 mei 2021, 16:35

Feyenoord heeft in Almelo met 1-1 gelijkgespeeld, waardoor directe kwalificatie voor Europees voetbal definitief uitgesloten is. In de eerste helft was de ploeg van Dick Advocaat sterker, maar pas na een fout van Janis Blaswich in de tweede helft kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Door een strafschop kwam Heracles al snel weer op gelijke hoogte. Ondanks pogingen voor Feyenoord om opnieuw op voorsprong te komen, bleef het bij een gelijkspel, waardoor de ploeg van Advocaat slechts de play-offs rest.

Na het kansloze verlies in de Klassieker, en in de wetenschap dat play-offs voor de Rotterdammers waarschijnlijk het maximaal haalbare is, was het deze week aan Feyenoord om het seizoen positief af te sluiten. Daarvoor moest er met de terugkerende Steven Berghuis en Jens Toornstra in Almelo vandaag gewonnen worden van Heracles. De ploeg van Frank Wormuth zou in de play-offs opnieuw een opponent van de Rotterdammers kunnen zijn, maar daarvoor hebben de Heraclieden nog wel enkele punten nodig, die vandaag en in een zware seizoensafsluiting tegen AZ behaald moesten worden.

Na een klein kwartier kwam het eerste schot tussen de palen van Delano Burgzorg, die na een goede loopactie van Giacomo Quagliata echter Justin Bijlow op zijn weg vond. Feyenoord deelde daarvoor via Berghuis en Orkun Kökcü wel enkele speldenprikjes uit, maar echt dreigend was het niet. Ondanks dat de Feyenoord-verdediging soms in verwarring leek doordat Rai Vloet en Ismail Azzaoui veel over het veld zwierven, kwamen de Rotterdammers door goede aanvallende en het afschermen van de looplijnen weinig in de problemen.

Deze grote kans aan Heracles-zijde leek de ploeg van Dick Advocaat wakker te schudden. Ze drongen de thuisploeg ver terug, en stonden veelvuldig met tien man op de helft van de tegenstander. De passing was vaak ondermaats en voorzetten kwamen lang niet altijd op de plek van bestemmingen aan, maar ondanks dat werden de kwantiteit en kwaliteit van de kansen langzaam groter. De grootste kans was voor Berghuis, die Mats Knoester op zijn weg vond. Ook Nicolai Jørgensen, die in de basis begon wegens liesklachten bij Bryan Linssen, was enkele malen gevaarlijk, maar was niet gelukkig in de afronding. Heracles toonde zich in aanvallend opzicht nauwelijks, maar kreeg na een geniale pass van Rai Vloet eveneens een kans om op voorsprong te komen. Gescoord werd er echter niet, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers op zochten.

Met deze stand, en met een 3-2 achterstand van Vitesse op Fortuna Sittard, leek de hoop in Rotterdamse harten voor rechtstreekse kwalificatie voor Europees voetbal terug te keren. Dit was echter maar van korte duur. Ismail Azzaoui ging na een duw van Botteghin gemakkelijk neer, waarna Bakis het buitenkansje simpel benutte. In deze fase van de wedstrijd zagen we aan beide kanten ook veel blessures. Hierdoor mocht Tim Breukers, de speler die de meeste Eredivisie-wedstrijden voor Heracles ooit speelde, in zijn afscheidswedstrijd op het Ervé Asito nog een kwartier meedoen. Door alle onderbrekingen verdween het tempo uit de wedstrijd, en hoewel Feyenoord het nog met man en macht probeerde, bleef een doelpunt uit. Hierdoor zijn de Rotterdammers ondanks een verlies van Vitesse uitgeschakeld voor directe kwalificatie voor Europees voetbal. Heracles maakt nog kans op de play-offs, maar zal hiervoor nog wel punten moeten pakken tegen AZ.

Opstellingen en beoordelingen:*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 5; Giacomo Quagliata 6, Mats Knoester 6, Robin Pröpper 6, Noah Fadiga 6; Luca de la Torre 6 (92. Orestis Kiomourtzoglou -), Rai Vloet 6,5 (50. Sinan Bakis 6), Lucas Schoofs 5,5; Delano Burgzorg 5,5 (74. Elias Sierra -), Ismail Azzaoui 6 (93. Ahmed Kutucu -), Kasper Lunding Jakobsen 5,5 (74. Tim Breukers -).

Feyenoord: Justin Bijlow 6; Ridgeciano Haps 6, Marcos Senesi 6, Eric Botteghin 5,5, Lutsharel Geertruida 6; Orkan Kökcü 6 (85. Joao Carlos Teixeira -), Jens Toornstra 5,5 (92. Achraf El Bouchataoui -), Leroy Fer 5; Luis Sinisterra 5,5 (78. Mark Diemers -), Nicolai Jørgensen 5 (77. Róbert Bozeník -), Steven Berghuis 6.

Man of the match: Rai Vloet

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen