Advocaat: "Als je daar een strafschop voor geeft, is de VAR blind"

13 mei 2021, 17:38

Dick Advocaat moet zich met Feyenoord via die play-offs zien te plaatsen voor Europees voetbal. De oefenmeester zag zijn ploeg gelijkspelen bij Heracles Almelo en zodoende is de vierde plek onhaalbaar. Na de wedstrijd sprak Advocaat vooral over de strafschop, die scheidsrechter Jeroen Manschot bij een 0-1 stand toekende aan de thuisploeg.

"Als je daar een strafschop voor geeft, is de VAR blind en maakt de scheidsrechter een fout", opperde Advocaat tegenover ESPN. "Dit is toch helemaal geen penalty? Die mensen hebben geen idee wat ze aanrichten door hier een strafschop voor te geven. Waarschijnlijk hebben ze nooit gevoetbald. Botteghin loopt gewoon mee, de tegenstander struikelt over zijn eigen voeten. Ik zal verder niet zeuren, want ik vond de scheidsrechter goed fluiten. Maar dit was wel een foutje."

Feyenoord eindigt als vijfde in Eredivisie en moet aantreden in de play-offs. "Ik hoop dat we daar het maximale kunnen geven", aldus Jens Toornstra in gesprek met ESPN. "Het is voor mij alweer zeven of acht jaar geleden dat ik play-offs heb gespeeld. Dat was ook met Feyenoord en toen was de tank behoorlijk leeg. We vlogen er volgens mij ook in de eerste ronde uit. Laten we hopen dat het dit jaar niet het geval is. We kunnen alleen garanderen dat we er alles aan gaan doen om de play-offs te winnen."

Het is nog de vraag tegen wie Feyenoord gaat spelen in de eerste ronde van de play-offs. De Rotterdammers spelen als nummer vijf een thuiswedstrijd tegen de nummer acht. Die plek is momenteel in handen van Sparta Rotterdam, maar Heracles Almelo en Fortuna Sittard azen ook nog op deelname. Een eventuele finale wordt vervolgens gespeeld tegen FC Utrecht of FC Groningen. Eerst wacht echter nog de laatste speelronde. Zondagmiddag treft Feyenoord laagvlieger RKC Waalwijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen