Robben kraakt speelschema: "Jammer dat er weinig rust is"

13 mei 2021 – Arjen Robben kwam donderdagmiddag voor de tweede keer op rij in actie voor FC Groningen. De aanvaller viel tegen AZ in de slotfase in en moet de komende anderhalve week waarschijnlijk nog drie keer aan de bak. De aanvoerder van de Groningers baalt dan ook dat de KNVB de wedstrijden in het slot van de competitie zo kort op elkaar heeft gepland.

Robben kraakt speelschema: "Jammer dat er weinig rust is"

"We spelen nu in de slotfase van de competitie een midweekse wedstrijd", mopperde Robben voor de camera van ESPN. "Nu moeten we zondag weer en spelen we woensdag in de play-offs. Mochten we die winnen, dan moeten we zaterdag weer. Dat laat zien dat andere belangen groter zijn dan de belangen van de spelers. Het is jammer dat er zo weinig rust tussen wedstrijden is."

Zondag sluit Groningen de competitie af op bezoek bij PEC Zwolle. "Misschien moeten wij ook wel jongens gaan sparen. Dat komt voor mij ook niet goed uit. Het is positief dat ik er vandaag bij was. Na FC Emmen moest ik twee dagen echt herstellen en ik was dit keer niet zo fris als afgelopen weekend. Ik ben aan het opbouwen en hoop meer minuten te maken. Het is zaak om weer fris aan de play-offs te beginnen."

Door het punt tegen AZ is Groningen zeker van deelname aan de play-offs. Het is echter nog de vraag of de ploeg van trainer Danny Buijs zesde of zevende wordt. De nummer zes speelt tijdens de eerste ronde een thuiswedstrijd. Op dit moment is FC Utrecht met 52 punten de nummer zes, terwijl Groningen twee punten minder heeft en zevende staat. De Utrechtere eindigen de competitie thuis tegen PSV, de Groningers spelen in Zwolle tegen PEC.

Eredivisie

gerelateerd