Meer dan een hersenspinsel: Ajax wil Brobbey terughalen

13 mei 2021, 18:55

Ajax onderzoekt de mogelijkheden om Brian Brobbey terug te kopen van RB Leipzig. De negentienjarige spits maakt na dit seizoen in principe de overstap naar de Duitse club. In maart bereikte Brobbey namelijk een akkoord met Leipzig over een vierjarig contract. Omdat er sindsdien een hoop is veranderd, voetbalt de Amsterdammer volgend seizoen misschien nog steeds in zijn geboortestad.

Toen Brobbey overeenstemming bereikte met Leipzig over een langdurige verbintenis, was Julian Nagelsmann nog de trainer en Markus Krösche de verantwoordelijke voor het technische beleid. Nagelsmann maakt na dit seizoen de overstap naar Bayern München en ook Krösche is niet meer werkzaam in Leipzig als Brobbey naar Oost-Duitsland verhuist. Het vertrek van het tweetal lijkt het perspectief van Brobbey bij de Duitse club geen goed te hebben gedaan.

Erik ten Hag gaf onlangs aan het geen gekke gedachte te vinden om Brobbey meteen terug te kopen. Na de wedstrijd tegen VVV-Venlo (3-1) bevestigde hij dat directeur voetbalzaken Marc Overmars zich inmiddels bezighoudt met het terugkopen van Brobbey. "Ik weet dat hij daarmee bezig is, maar ik weet echt niet of het mogelijk is om hem terug te kopen", werd Ten Hag geciteerd door de NOS.

"Ik weet ook nog niet hoe Brobbey daar precies in staat. Hij is daar zelf nog niet heel uitgesproken over geweest. Maar dat snap ik ook wel. Hij heeft daar nog niet eens een wedstrijd gespeeld", aldus Ten Hag. De trainer maakte dit seizoen achttien keer gebruik van de jonge spits, die in achttien wedstrijden zes keer scoorde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen