Ten Hag over Klaassen: "Ik heb hem uit voorzorg eruit gehaald"

13 mei 2021, 20:45

Davy Klaassen moest de wedstrijd tegen VVV-Venlo donderdagmiddag al in de eerste helft staken. De middenvelder van Ajax werd hard op zijn kuit geraakt door tegenstander Arjan Swinkels en werd noodgedwongen vervangen door Kenneth Taylor. Trainer Erik ten Hag nam na afloop de grote zorgen over de international van Oranje weg.

"Ik heb hem uit voorzorg eruit gehaald", sprak Ten Hag na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Dat was met het oog op zondag, maar zeker ook met het oog op komende zomer. Het was nogal een pittige overtreding, waar niet voor gefloten werd. Het zat sowieso in mijn gedachten om hem vandaag niet de hele wedstrijd te laten spelen."

Ajax sluit de competitie zondagmiddag af met een bezoekje aan Vitesse. Ten Hag doet dat zonder Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez, die hij al met vakantie stuurde. Het lijkt geen optie om dat met meer spelers te doen. "Dat gaat niet, we moeten wel elf spelers houden. Natuurlijk moeten we ook onze plicht vervullen. Ik ben niet van plan om Klaassen komende zondag rust te geven."

Klaassen heeft een pittig seizoen achter de rug. De sterkhouder speelde namens Ajax al 46 wedstrijden, die hij verdeelde over de Eredivisie, KNVB Beker, Champions League en Europa League. Daarnaast is ook hij weer aanwezig bij Oranje. Vrijdag zal Klaassen ook weer worden opgeroepen door bondscoach Frank de Boer, die dan zijn voorselectie bekend gaat maken.

Lees ook: Meer dan een hersenspinsel: Ajax wil Brobbey terughalen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen