Waarom PSV hoopt dat Manchester United de Europa League wint

26 mei 2021 – De finale van de Europa League staat woensdagavond op de rol. Donny van de Beek hoopt met Manchester United nieuwe succes in die competitie van Unai Emery te voorkomen. Toch zijn er nog veel meer redenen om het duel te volgen: zowel voor PSV als ook Ajax staat er met het oog op volgend seizoen nog het een en ander op het spel. Een zege van The Red Devils is voor Nederland gunstig.  

Waarom PSV hoopt dat Manchester United de Europa League wint

Als nummer twee van de Eredivisie stroomt PSV in principe in de tweede voorronde van de Champions League in. Wint Manchester United vanavond de finale van de Europa League tegen Villarreal, dan is dat goed nieuws voor de Eindhovenaren. Omdat de Engelse grootmacht al een rechtstreeks ticket heeft voor de Champions League, ontstaat er meer ruimte. 

En daardoor mag de Eindhovense club namelijk de tweede voorronde overslaan en begint het Europese avontuur in de derde voorronde van het miljardenbal. PSV hoeft dan 'slechts' twee rondes te overleven en dat heeft nog een heel groot voordeel: het is zeker van Europa League-voetbal. Zelfs als het uitgeschakeld wordt in de voorronde van het miljardenbal, valt het terug op het tweede bekertoernooi van Europa. Dat is een voorronde eerder niet zo: dan moet er bij een nederlaag worden gespeeld voor Europa League-voetbal in de voorrondes en kan het in theorie nog in de zomer Europees uitgespeeld zijn. Bovendien kan AS Monaco bij een United-zege géén potentiële opponent voor PSV zijn, omdat zij een CL-ticket voor de groepsfase krijgen. 

PSV

gerelateerd