Mossou verbaast zich: "Het is geen Diego Armando Brobbey"

13 mei 2021, 21:22

Het verbaast Sjoerd Mossou dat Ajax werk maakt van het terughalen van Brian Brobbey. Na afloop van de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen VVV-Venlo gaf trainer Erik ten Hag an dat directeur voetbalzaken Marc Overmars de mogelijkheid onderzoekt om de negentienjarige spits terug te kopen van RB Leipzig.

Brobbey maakt na dit seizoen in principe de overstap van Ajax naar Leipzig. In maart verbond hij zich voor vier seizoenen aan de club uit Oost-Duitsland. Sindsdien is zijn perspectief er niet beter op geworden. Markus Krösche, die verantwoordelijk was voor de komst van Brobbey, vertrekt als technisch directeur. Julian Nagelsmann, de zittende trainer, verkast in de zomer naar Bayern München.

Door de recente ontwikkelingen ziet Ajax kans om Brobbey terug te kopen van Leipzig. Daarvoor zal wel een transfersom moeten worden betaald. "Ik heb daar nog nooit van gehoord. Waarom zou je dat doen?", vraagt Mossou, columnist voor het Algemeen Dagblad, zich af in het ESPN-programma Voetbalpraat. "Als het nou Diego Armando Brobbey was, maar dat is het ook niet."

Het lijkt erop dat Ajax nog op zoek is naar een back-up voor Sébastien Haller. "Dan neem je je verlies maar met nota bene een eigen jeugdspeler? Ik zou het heel raar vinden", aldus Mossou. "Even serieus: je leidt een speler op, daar hebben ze al heel veel in geïnvesteerd. Die moet op een gegeven moment wat opleveren. Dan levert hij al niks op, dat is al k-u-t en dan koop je 'm ook nog eens terug. Dat zou heel raar zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen