Nijhuis over handsbal: "In de nieuwe regels zit totaal geen gevoel"

13 mei 2021, 22:07

Bas Nijhuis baalt dat hij donderdagmiddag twee strafschoppen 'moest' toekennen aan FC Emmen. De scheidsrechter legde de bal in de tweede helft op de stip na ongelukkig hands van een speler van sc Heerenveen. Nijhuis erkende na afloop dat hij liever niet had gefloten, maar dat hij er simpelweg niet onderuit komt om bij dergelijke handsballen een penalty te geven.

"Het gaat zo enorm tegen je gevoel in, want die verdediger kan er niks aan doen", tekende het Algemeen Dagblad op uit de mond van Nijhuis. "Hoewel ik geen penalty wilde geven, moest ik wel. In de nieuwe regels zit totaal geen gevoel. Dan weet je: ik moet nu fluiten, maar daar heb ik echt wel heel veel moeite mee. Ik had al wel het gevoel dat de VAR zou komen, maar het is alsnog echt heel zuur om zo'n penalty te geven."

"Ik heb tegen de spelers van Heerenveen gezegd dat ik er niks aan kan doen. We hebben nu eenmaal regels. Als ik 'm niet geef, maak ik het mijn collega's moeilijk", aldus de arbiter, die vorige week tijdens de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Vitesse juist geen strafschop gaf na een overduidelijke handsbal van Adil Auassar. "Toen liet ik wat meer mijn gevoel spreken, maar dat leidt ook tot ophef."

Nijhuis had sowieso een drukke middag in Emmen, waar de thuisploeg met 3-1 won. In de eerste helft kende hij een strafschop toe na een lompe overtreding van Ibrahim Dresevic. In het tweede bedrijf werd er hands gemaakt door Jan Paul van Hecke. Tussendoor had Lasse Schöne een directe rode kaart gekregen na een harde tackle op Jari Vlak. Diep in blessuretijd kon ook Syb van Ottele vroegtijdig gaan douchen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen